Orange Chicken Wings

Vi elsker sprøstekt kjøtt med appelsinsaus her hjemme, og har tidligere laget Orange chicken og Innbakt svinekjøtt med appelsinsaus 🙂 I dag har jeg laget en ny variant med crispy kyllingvinger og klubber, som passer perfekt både som fingermat og til ris.

Ingredienser for 4 porsjoner

 • KYLLING
 • 12 kyllingvinger

 • 12 kylling klubber

 • 1 ts hvitløkspulver

 • 1/2 ts salt

 • 1/2 ts pepper

 • 100 g maisenna

 • APPELSINSAUS
 • 100 ml appelsin juice

 • 75 ml soyasaus

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 2 ss maisenna

 • 2 ss sukker

 • 1-2 ss flytende honning

 • 1 ss eddik (5%)

 • 1 ss vann

 • 1 ss sesamolje

 • TILBEHØR
 • Ristet sesamfrø

 • Hakket vårløk

 • Kokt ris om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å marinere kylling med hvitløkspulver, salt og pepper. Deretter varmer du opp en del olje til frityrsteking, den bør være høy nok til å dekke kyllingen. Når oljen nærmer seg varm, tilsetter du maisenna sammen med kyllingen og blander godt slik de blir godt dekket.
 2. Frityrstek klubber i 8-20 min, og vinger i 6-7 min. Jeg bruker en liten panne og steker klubbene først også vingene, men du kan fint steke alt samtidig. For ekstra crispy kylling bruker jeg double-fry metoden, og steker to ganger. Etter at du har stekt kyllingen en gang, legger du de over på en rist, eller et fat med papir under. Lar de hvile i minst 5 min, før du legger den tilbake i oljen i ca. 3-4 min til.
 3. Bland sammen appelsinsausen og tilsett det i en ordentlig oppvarmet panne på medium høy varme. Bland sammen sausen godt i ca. 1-2 minutter slik at sausen tykner. Kortere eller lengre tid etter din egen preferanse.
 4. Her har du to alternativer;
  1. Servere kylling helt sprø og dyppe i appelsinsausen.
  2. Senk varmen til lav, vend kyllingen inn i sausen som bildet over og blande godt i ca. 2 minutter. Toppes med litt sesamfrø og vårløk, og serveres med en gang slik at du fortsatt får den sprø skorpen.

Serveres gjerne med litt kokt ris som passer perfekt til sausen.

Ta en titt på flere take-away retter her 🙂

TIPS:

 • Du kan også bruke kun kyllingvinger eller kyllingklubber.
 • Smak til med honning ettersom noen kan være søtere enn andre.
 • Du kan fint også bruke saften fra fersk appelsin som denne oppskriften. Appelsinjuicen fra denne oppskriften er fra Sunniva.
 • Jeg bruker soyasaus fra Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du Kikkoman, som er saltere, kan du justere på mengden.

Ha en riktig fin onsdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*