Kylling Ramen

Hva frister mer enn en enkel, smakfull og varm nudelsuppe i dette høstværet? 🙂 Ramen er kjent for å ta timesvis å lage, og i dag deler jeg denne nydelige versjonen som virkelig kan spare deg tid, men likevel har dype og gode smaker. Sprøstekt kylling, bløtkokt egg og mais som gir en god crunch og søt smak.

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

 • 600 g kylling overlår

 • 3 ss olje til steking

 • 1 ts salt

 • KRAFT
 • 1,5 l vann

 • 25 g ingefær i strimler

 • 2 vårløk

 • 4 ss soyasaus

 • 2 ss kylling buljong pulver

 • 2 ss mirin

 • 1/4 ts salt

 • RAMEN EGG
 • 4-5 egg

 • 1,5 dl soyasaus

 • 1 dl mirin

 • 1 ss sake (kan sløyfes)

 • TILBEHØR
 • Ramen nudler /eggnudler

 • Mais

 • Sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

 1. Fileter kyllingen og dryss på med 1 ts salt fordelt på begge sidene av alle filetene.Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø. Snu og stekes i ca. 3-4 minutter til. Legg kyllingen over på et fat.
 2. Del vårløkene i to og legg kun den hvite delen av vårløken sammen med ingefær i oljen som vi stekte kyllingen. Den grønne delen kan du hakke opp til garnityr senere.  La det frese i ca. 2 minutter før du tilsettter vann, soyasaus, mirin, buljong pulver og salt.
 3. Sett på lokk og la kraften koke på medium varme høy i ca. 10 min. I mellomtiden kan du koke nudler. 
 4. Du kan fint servere denne med vanlig bløtkokt egg, men dersom du ønsker å lage ramen egg, anbefales det å starte kvelden før eller minst 4 timer før. Bruk en skarp og spiss kniv eller en nål og stikk et bittelite hull på toppen av egget (den rundeste siden), du skal stikke gjennom skjellet. Dette er for at det skal bli enklere å skrelle av skallet mens egget fortsatt er bløtkokt. Kok opp vann på høy varme, og når vannet får et oppkok, senker du ned til medium høy og legger eggene forsiktig oppi. Rør eggene rundt i sirkel bevegelse i ca. 1 minutt i kjelen for å sentrere eggeplommene. La de deretter koke i 5-6 min ekstra ut ifra str på eggene dine, mine er str L og koker totalt 7 minutter. Mens du venter kan du blande sammen blandingen som eggene skal marineres oppi. 
 5. Når eggene er ferdigkokt, legger du de oppi en bolle med iskald vann for å stoppe koke i ca. 5-7 minutter, slik at de blir kalde nok til å skrelle. Skrell av skallene forsiktig, og legg alle oppi soyasaus. Legg gjerne en liten tallerken over slik at alle eggene ligger under marinaden. Marineres i minst 4 timer eller kvelden før i kjøleskapet. Deles i to ved servering. 
 6. Sil ut kraften når den er klar over en bolle. Ha kun den klare kraften tilbake i kjelen og ha på medium varme slik at den er kokende til servering.  Når alle elementene til retten er klare, kan du legge ramen nudler i bollen og ha kraften over. Topp med kylling som du deler i mindre biter, egg, mais, vårløksringer og sesamfrø.

Da har du denne smakfulle ramen bollen, perfekt til det kalde været 🙂

Ta en titt på flere nudelretter her!

TIPS:

 • Ramen egg kan oppbevares i kjøleskapet, i en lufttett boks opptil fire dager. Du kan derfor lage ramen egg flere dager i forveien om ønskelig.
 • Jeg foretrekker å bruke Green Giant mais for den ekstra sprø konsistensen.
 • Kylling buljong pulver fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker, fra merket Ajinomoto eller Knorr.
 • Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og du kan fint erstatte med å smake til med sukker eller brunt sukker.

Klem TuTu

2 Comments

 1. Christian

  Heisann! Syns du har veldig mange gode oppskrifter. Stusser likevel litt på denne; skal det være 1.5 liter vann til kraften? Virker som at 1.5dl blir veldig lite væske.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*