Grillet Mais Med Hvitløks- og Soyasaus Glaze

For en liten uke siden var vi og plukket de søteste maisene, og da måtte jeg bare lage noe snadder av disse 🙂 Vi elsker å grille mais her hjemme, og det er alltid stas å finne på nye sauser for å løfte smakene et hakk ekstra. Denne super enkle og smaksrike sausen fremhever den søte mais-smaken, og dersom du har vært litt uheldig med tamme mais, er denne også perfekt til å gi ekstra smak 🙂

Ingredienser til 6 mais

  • 6 mais

  • 25 g smør

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss brunt sukker

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • Chilipulver/flakes som topping

  • Koriander

FREMGANGSMÅTE:

  1. Legg maisene på grillen og snu jevnlig til de er ferdig stekte.
  2. I mellomtiden kan du varme opp smør, soyasaus, brunt sukker og hvitløkspulver sammen i mikroen i ca. 30-45 sekunder, til smøret akkurat er smeltet. Rør sammen slik at sukkeret er helt oppløst.
  3. Når du er fornøyd med maisene, kan du pensle et jevnt lag rundt hele maisen. La hver side få litt tid på grillen slik at du får frem den gode smør og karamelliserte smaken.
  4. Topp gjerne med litt chili pulver eller flakes og koriander om ønskelig.

Super enkel og helt nydelige smaker på kort tid 🙂

TIPS:

  • Smak til og tilpass sausen etter hvor søt maisen din er.
  • Du kan også bruke vanlig sukker eller honning i stedet for brunt sukker.

Ha en riktig fin fredag,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*