Dumplings Med Spicy Sursøt Saus

Nå nærmer vi oss helg, og lurer du på hva du skal lage i helgen, anbefales disse dumplingsene på det varmeste 🙂 En koselig og sosial aktivitet sammen med familien som garantert vil skape gode minner. Og denne sausen, den er bare helt magisk og går super godt sammen med ris eller nudler. Dersom du ønsker å lage disse med barn, kan du også bruke denne enkle brette-teknikken, og servere med kun soyasaus til dem 🙂

Ingredienser til 20 dumplings

  • FYLL
  • 200 g kjøttdeig av storfe

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 ss vann

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts revet ingefær

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SPICY SURSØT SAUS
  • 2 ss olje til steking

  • 2 hakket vårløk

  • 1 hakket spisspaprika (ca. 100 g)

  • 1/2 hakket løk/rødløk

  • 5 ss soyasaus

  • 3 ss brunt sukker

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss kinesisk svart eddik / eddik 5%

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts chili olje

  • TILBEHØR
  • Dumplings ark

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å kombinere alle ingrediensene til fyllet og la det marineres i minst 30 minutter. Du kan også fint lage fyllet kvelden før.
  2. Jeg har 1,5 ts med fyll i hver og i denne oppskriften kan du se hvordan jeg bretter dumplingsene. Eller her om du ønsker hjemmelaget dumplings ark. Dampes i ca. 10-12 minutter i bambus eller andre dampkokere. Lager du arkene fra bunnen av, anbefales det å koke de som oppskriften lenket til over.
  3. Forbered alle grønnsakene mens dumplingsene kokes/dampes. Bland også sammen soyasaus, brunt sukker, østersaus, svart eddik, sesamolje og chiliolje i en bolle.
  4. Fres grønnsakene i ca. 2 min på medium høy varme med olje. Tilsett sausen og la den puttre i ca. 2-3 min. Skru varmen til medium og vend inn dumplingsene inn i noen minutter slik at de er godt dekket med saus.

Her hjemme elsker vi den smakfulle sausen og serverer derfor dumplingsene med ris eller nudler. Ha gjerne litt agurk ved siden av, som passer veldig godt til den spicy sausen 🙂

Ta gjerne en titt på flere dumplings her.

TIPS:

  • Jeg bruker dumplingsark/gyoza ark fra merket Happy Belly som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Alle sauser brukt er fra merket Lee Kum Kee, bortsett fra kinesisk svart eddik fra merket Chinkiang.

Ha en riktig fin fredag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*