Crispy Chicken Med Chili Majones

Denne sprø og herlige kyllingen, også kalt for karaage på japansk, må være en av mine favoritt japanske retter. Disse passer godt sammen med ris, men like perfekt som snacks. I dag har jeg blandet litt panko i paneringen i tillegg, for en ekstra sprø stekeskorpe 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 600 g kylling lårfilet

  • 1 hakket hvitløk

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • PANERING
  • 100 g hvetemel

  • 50 g maisenna

  • 50 g panko

  • CHILI MAJONES
  • 5 ss majones

  • 2-3 ss sriracha

  • 1 ss saft av sitron

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele kyllingen i ca. 4×4 cm store biter. Marineres med alle ingrediensene i listen i minst 30 minutter.
  2. Deretter varmer du olje på medium høy varme i en stekepanne til frityrsteking. Den bør være høy nok til å dekke kyllingen.
  3. Når oljen er varm kan du blande sammen melblandingen til panering i en bolle. Dekk en og en kylling bit godt med paneringen og rett over i oljen. Jeg steker ca. halvparten av gangen.
  4. Stekes i ca. 6-7 minutter, og kan gjerne justere litt på oljen etterhvert ettersom oljen vil øke i temperatur.
  5. Bland også sammen chili majones, og smak til etter hvor mye Sriracha og sitron juice du foretrekker. Du kan også dyppe i kun majones eller servere med sitron båter om du ikke foretrekker chili majones.

Serveres gjerne som de er, eller med kokt ris om ønskelig 🙂

Ta gjerne en titt på andre japanske retter her 🙂

TIPS:

  • Du kan bruke potetmel i stedet for maisenna om ønskelig.
  • Kylling lårfilet er ferdig filetert, men du kan også fint filetere selv. Jeg foretrekker lårfilet siden kjøttet er saftig og god.
  • Panko/asiatisk breadcrumbs kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare (ved asiatisk avdeling).

Ønsker alle en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*