Denne sprø og herlige kyllingen, også kalt for karaage på japansk, må være en av mine favoritt japanske retter. Disse passer godt sammen med ris, men like perfekt som snacks. I dag har jeg blandet litt panko i paneringen i tillegg, for en ekstra sprø stekeskorpe 🙂
Ingredienser for 4 porsjoner
- KYLLING MARINADE
600 g kylling lårfilet
1 hakket hvitløk
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts revet ingefær
1 ts sukker
1/4 ts pepper
- PANERING
100 g hvetemel
50 g maisenna
50 g panko
- CHILI MAJONES
5 ss majones
2-3 ss sriracha
1 ss saft av sitron
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Start med å dele kyllingen i ca. 4×4 cm store biter. Marineres med alle ingrediensene i listen i minst 30 minutter.
- Deretter varmer du olje på medium høy varme i en stekepanne til frityrsteking. Den bør være høy nok til å dekke kyllingen.
- Når oljen er varm kan du blande sammen melblandingen til panering i en bolle. Dekk en og en kylling bit godt med paneringen og rett over i oljen. Jeg steker ca. halvparten av gangen.
- Stekes i ca. 6-7 minutter, og kan gjerne justere litt på oljen etterhvert ettersom oljen vil øke i temperatur.
- Bland også sammen chili majones, og smak til etter hvor mye Sriracha og sitron juice du foretrekker. Du kan også dyppe i kun majones eller servere med sitron båter om du ikke foretrekker chili majones.
Serveres gjerne som de er, eller med kokt ris om ønskelig 🙂
Ta gjerne en titt på andre japanske retter her 🙂
TIPS:
- Du kan bruke potetmel i stedet for maisenna om ønskelig.
- Kylling lårfilet er ferdig filetert, men du kan også fint filetere selv. Jeg foretrekker lårfilet siden kjøttet er saftig og god.
- Panko/asiatisk breadcrumbs kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og vanlig dagligvare (ved asiatisk avdeling).
Ønsker alle en riktig fin dag,
Klem TuTu