Thai Iced Tea

Thai iced tea. Vår faste drikke de siste dagene her hjemme. Denne lager du på rundt 5-7 minutter, og de autentiske smakene bringer virkelig frem fine ferie minner. Silkemyk, søt, kald og creamy. Første gangen jeg drakk denne var det grass jelly oppi og toppet med krem, og jeg ønsket derfor å gjenskape de samme smakene. Du kan fint lage originalen som er like nydelig uten grass jelly og kremfløte. Eller også lage en annen nydelige versjon med boba perler om du ønsker 🙂

Jeg har også skrevet hvordan du laget et glass av gangen og sjekk gjerne også ut alle mine tips nederst ved spørsmål 🙂

Ingredienser for 4 glass

 • 12 ss thai tea mix

 • 9 dl kokende vann

 • 5-6 ss søt kondensert melk

 • 4 ss sukker

 • 4 ss viking melk/usøtet kondensert melk (les tips)
  – eller bare vanlig melk

 • Isbiter

 • Grass jelly (om ønskelig)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å måle opp 12 ss med thai tea mix i en tepose/kaffefilter/tesil. Legg den oppi en litermål og tilsett 9 dl kokende vann og la teen trekke i 3-7 minutter etter hvor mørk du foretrekker teen.
 2. Klem ut alt fra teposen, ta den ut og bland inn kondensert melk og sukker. Husk å smake til og les gjerne tips nederst ettersom du ikke skal servere teen med en gang. Dersom du skal drikke med en gang følger vi den autentiske måten og smaker til teen litt ekstra søt. Slik at når den varme teen helles over den kalde isen, vil smaken bli perfekt.
 3. Forbered fire glass fulle med isbiter og litt grass jelly nederst om det er ønskelig. Fordel den varme teen i hvert glass og topp med 1 ss vikingmelk/ usøtet kondensert melk i hvert glass. Jeg har toppet med litt krem, men er absolutt ikke nødvendig om du kun ønsker te 🙂
 4. Da er det bare å blande godt opp og nyte denne herlige teen.

DERSOM DU ØNSKER Å LAGE ET GLASS AV GANGEN:

Bruk samme fremgangsmåten, men med 3 ss thai tea mix, 2,25 dl kokende vann, 1 ss kondensert melk, 1 ss sukker og 1 ss vikingmelk. Smak til etter hvor rik, søt og kremet smak du ønsker med kondensert melk.

Ta gjerne en titt på flere thai oppskrifter her!

TIPS:

 • Thai Tea Mix kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket “Chatramue Brand”. Posen skal være hvit og rød.
 • Du kan fint lage teen på forhånd og avkjøles i kjøleskapet frem til den skal serveres. Husk å da smake til slik at teen ikke blir for sø. 4-5 ss med kondensert melk pleier å være bra 🙂
 • I autentiske oppskrifter er det evorated milk som brukes mot slutten når vi skal toppe teen med ekstra melk. Vikingmelk eller usøtet kondensert melk er det nærmeste jeg har funnet som likest denne. Denne har den rike og gode smaken som en søt kondensert melk, uten at den gir ekstra sødme. Den er også mer flytende i konsistensen enn den tykke og søte kondenserte melken. Anbefales for en autentisk te smak, men om du ikke finner vikingmelk eller usøtet kondensert melk, kan du smake til med fløte eller melk.
 • Vikingmelk eller usøtet kondensert melk kan kjøpes ved bakeavdelingen fra vanlig dagligvare sammen med søt og tykk kondensert melk. Sistnevnte kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker til en rimeligere pris.
 • Grass jelly kan kjøpes i hermetikk bokser fra asiatiske matbutikker. Deles opp i terninger som passer sugerrøret du bruker (jeg brukte bubble tea sugerrør).

Håper dere vil teste denne nydelige thai isteen 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*