Starte mandagen med en smaksrik rett på maks 20 min? 🙂 Denne nydelig retten består av saftige nakkekoteller og bok choy, sammen med en saus som går perfekt til kokt ris. Har du det ekstra travelt i dag, eller ønsker noe som går raskt, anbefales denne på det varmeste 🙂
Ingredienser for 3-4 porsjoner
2 nakkekoteletter (600 g med bein)
4 bok choy på 250 g
2 hakket sitrongress (først i tynne ringer også grovhakke over)
1 hakket sjalottløk
2 ss olje til steking
1/2 ts salt
- SAUS
2 ss oystersaus
1 ss fiskesaus
1 ss vann
1 ss sukker
1/2 ss dark soyasaus
1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å filetere nakkekoteller og del hver bit opp i ca. 1 cm tykke skiver på skrå, slik at skivene blir større. Videre deler du bok choy i fire, og legger de oppi en stor bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell det over. La vannet trekke i ca. 1 min, og sil ut bok choy. Skyll over med litt kaldt vann.
Bland også sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle frem til sukkeret løser seg opp.
- Fres gressløk og sjalottløk i olje på ca. 2 min på medium høy varme.
- Ha oppi nakkekoteletter, salt og stekes i ca. 4-5 min, til kjøttet er nesten gjennomstekt.
- Tilsett bok choy og bland alle ingrediensene godt opp sammen.
- Skru varmen opp til høy og tilsett sausen. Bland jevnlig i ca. 2 min slik at sausen trekker seg inn.
Serveres med ris, og ha rikelig med den gode sausen over risen. Dette er kjernen til hele retten 🙂
Ta gjerne en titt på flere risretter her.
TIPS:
- Smak gjerne til på sausen etter hvilken fiskesaus du bruker. Her brukte jeg Chin Su som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne er litt mildere og rundere i smak.
- Dark soyasaus er en tykkere og mørkere soyasaus, gir både god smak og farge til retten. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merket Lee Kum Kee.
- Bok choy kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker.
Ønsker alle en riktig fin start på uken,
Klem TuTu