Grillet Honning Glaserte Kyllingvinger

Vi prøver å bruke grillen så mye som mulig før det blir altfor kaldt ute, og nyter virkelig varm grillmat i det kommende høstværet 🙂 I dag deler jeg disse enkle og utrolig smakfulle kyllingvingene, som garantert vil falle i smak hos både store og små. Det beste med disse er at du fint kan marinere kyllingen kvelden før, så er middagen straks klar når du legger de på grillen etter jobb 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • MARINADE
 • 600 g kyllingvinger (24 stk)

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts soyasaus

 • 1/2 ts salt

 • 1/2 ts pepper

 • HONNING SAUS
 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss honning

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss brunt sukker

 • TILBEHØR
 • Grillspyd

 • Kokt ris

 • 1 ss sesamfrø til topping

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å rense kyllingvingene og tørk av alt vannet. Mariner dem sammen med alle ingrediensene til marinaden (ikke honning sausen). La de marineres i minst 30 min, eller lag denne kvelden før som nevnt over.
 2. Videre kan du blande sammen honning sausen som vi skal pensle på ved grilling. Legg også grillspydene i vann slik at de ikke blir sorte under grillingen. De bør legges i vann i minst 10 min. Her bruker jeg yakitori grillspyd, men vanlig grillspyd kan fint brukes.
 3. Etter at kyllingvingene er ferdig marinerte, kan du spyde fire og fire i hvert spyd.
 4. Grill deretter vingene til gjennomstekte på hver side. Deretter pensler du på med honning sausen på den ene siden, snur alle spydene og pensler en gang til, så er de klare til å serveres. Her lønner det seg å være rask slik at sausen ikke karamellisert altfor rask.

Serveres gjerne med ris med litt soyasaus over og agurk eller andre grønnsaker ved siden av. Denne retten minner meg virkelig om alle de koselige minnene fra barndommen, der Mamma og Pappa TuTu grillet disse og tok med på fisketur som matpakke til oss 🙂

Ta også en titt på andre grillretter her 🙂

TIPS:

 • Vanlig sukker kan også bruke som erstatning til brunt sukker.
 • Du kan bruke den samme oppskriften og metoden til f.eks. kylling lårfilet eller bryst.

Ha en riktig fin torsdag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei!
  Hvis man skal steke disse i stekeovn eller airfryer, hvor mange grader og minutter anbefaler du? 🙂 Har prøvd mange av oppskriftene dine den siste tiden, alt er fantastisk godt! Fikk også kokeboken din til jul, koser meg på kjøkkenet om dagen 😀

  • Heisann, og tusen takk for fine ord om boka mi! Så hyggelig at du er fornøyd 🙂 Hmm, stekeovn ville jeg ha prøvd ca. 200 grader i rundt 20 minutter, så ser du an etter hvor sterk ovnen er. Også ca. 200 grader i airfryer, men start på 7-10 min, også snu og se an hvor lenge til den trenger 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*