Biff Satay Med Peanøttsaus

En av mine favoritt grillretter og street food 🙂 For meg er det nesten umulig å passere den aromatiske grill lukten og den gode peanøttsausen. Det finnes uttalige av ulike versjoner på satay, alt etter hvilke land og regioner du er fra. Disse har jeg laget etter hvordan de pleier å bli servert i Singapore og Malaysia, etter at vi nylig så på filmen Crazy Rich Asians 🙂 Utrolig enkle å lage, med den beste smakskombinasjonen av saftig, sprø og creamy.

Ingredienser 16 grillspyd

 • 600 g entrecote

 • 1 hakket sitrongress

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 3 ss brunt sukker

 • 1 ss mørk soyasaussoyasaus

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss fiskesaus

 • 1 ss rapsolje

 • 1 ts koriander pulver

 • 1/2 ts spisskummen

 • PEANØTTSAUS
 • 2 dl kokosmelk

 • 3 ss brunt sukker

 • 2 ss peanøttsmør

 • 1 ss tamarind paste

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss fiskesaus

 • 1/2 ts koriander pulver

 • 1/2 ts spisskummen

 • TILBEHØR
 • Agurk

 • Rødløk

 • Grillspyd

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å blande sammen marinaden til biffen i en bolle. Les tips nederst angående sauser og smak til.
 2. Kutt opp biffen på skrå slik at du får litt større, men tynne stykker på maks 0,5 cm. Legg biffen oppi marinaden, bland godt og marineres i minst 30 min eller kvelden før.
 3. Legg også grillspyd i vann i minst 15 min slik at de ikke blir brent under grillingen. Jeg bruker yakitori spyd som er litt kortere enn vanlig spyd.
 4. I mellomtiden kan du også lage peanøttsausen. Merk at dersom du ønsker en enklere peanøttsaus /færre ingredienser, kan du sjekke ut disse. Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og varmes opp på medium varme mens du blander jevnlig. Smak til ettersom alle tamarind paste har ulike grad av syrlighet. La sausen putre i ca. 4-5 min, før du slår av varmen og trekker pannen fra platen. Merk at alle ovner er ulike, så juster gjerne sausen etter hvor tykk/flytende du ønsker den. Sausen vil bli tykkere etter avkjøling. Vi liker å servere mens den er fortsatt litt varm eller lunken.
 5. Når biffen er ferdig marinert kan du spyde de inn i grillspyd. Klem kjøttet litt flatt ut på spydet, slik at de blir jevn og raskere grillet. Grilles på begge sider til gjennomstekt, eller stekes på stekepannen.

I Singapore og Malaysia er det vanlig å servere satay med agurk og løk. Dypp de oppi peanøttsausen og spise sammen med satayen. Himmelsk god kombo, og kan også serveres med litt ris 🙂

Ta en titt på andre grillspyd her 🙂

TIPS:

 • Bortsett fra dark/mørk soyasaus fra merket Lee Kum Kee og tamarind paste fra merket TRS, kan alle ingrediensene kjøpes fra vanlig dagligvare. Jeg bruker fiskesaus fra merket Tra Chang Brand og soyasaus fra Lee Kum Kee, men her kan du fint smake til med andre merker.
 • Entrecôte anbefales på det varmeste siden det er fettkilder som gjør at kjøttet ikke blir tørt.
 • Du kan fint også bruke den samme marinaden til svin eller kylling.

Håper dere vil teste disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*