Bao Buns Med Hvitløksmarinerte Scampi

God mandag 🙂

I dag deler jeg hvordan du kan lage disse deilige hvitløksmarinerte scampi bao buns. Disse er så saftige og smakfulle, sammen med en creamy saus og sprø rødkål. En rask og enkel hverdagsmiddag som kan glede hele familien.

Ingredienser for 6 bao buns

  • SCAMPI MARINADE
  • 6 store scampi (les tips nr.1)

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 ss oyster saus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • SAUS
  • 4 ss majones

  • 1 ts soyasaus

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sitron saft

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • 6 bao buns /eller lag dine egne her

  • Rødkål

  • Sitron

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å marinere scampi uten skall i en bolle i minst 30 min (husk å lese tips nederst om hvor mange du trenger).
  2. Deretter kan du kutte opp rødkål i tynne strimler og legge i kaldt vann i ca. 10 min før du siler ut vannet og tørker av vannet.
  3. Bland deretter sausen og oppbevares i kjøleskapet.
  4. Varm opp bambus damperen eller dampkoker for å varme opp bao buns i ca. 10 min.
  5. Stek opp scampi på begge sider til gjennomstekt.
  6. Når alt er ferdig forberedt, åpner du opp bao buns og sprer et lag med saus. Legg med rødkål oppå og enda et lag til med saus før du topper med scampi. Jeg legger hele scampien oppi, men du kan gjerne også dele scampi på langs i to om du ønsker. Ha litt sitronjuice over ved servering.

Ta gjerne en titt på flere bao buns oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Frosne bao buns kan kjøpes fra vanlig dagligvare som f.eks Extra eller asiatiske matbutikker. Jeg brukte litt mindre bao buns enn vanlig, men dersom du bruker vanlig størrelse kan du ha oppi to scampi i hver om ønskelig. Et annet alternativ er å dele scampien i halv på langs.
  • Scampi kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, i str. 71/90.

Med ønske om en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Tove S. Johnsen

    Dine Bao Buns m/hvitløksmarinerte scampi er helt amazing, elsker det….??

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*