Udon er en av Tuans store favoritter, og yaki udon er spesielt noe han alltid leter etter på ferie. Denne tykke nudelen har en myk og lett chewy konsistens, og er bare helt nydelig sammen med sprø grønnsaker og en velbalansert saus. Det beste av alt er at du kan lage denne på rundt 20 min, og den egner seg godt i matboksen dagen etter 🙂
Ingredienser for 3-4 porsjoner
600 g udon
350 g entrecote i tynne skiver
300 g rødkål/hodekål/sommerkål i skiver
200 g sjampinjong skiver
2 vårløk i lange biter
2 fed hakket hvitløk
1/4 ts pepper til biff
Olje til steking
- SMAKSTILSETNING
3 ss oystersaus
2 ss soyasaus
2 ss dark soyasaus
1 ss mirin
1 ss brunt sukker
1 ts riseddik 5%
1/2 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å koke opp vann i en kjele og legg oppi udon når vannet får et oppkok. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll med kaldt vann. Bland også sammen sausen før du starter med stekingen.
STEKING:



- Varm opp en panne på medium høy varme og tilsett hakket hvitløk. Når hvitløken er gyllenbrun, kan du tilsette biff, pepper og stekes til den får en svak stekeskorpe i ca. 2-3 min.
- Tilsett rødkål, sopp og blandes godt i ca. 3 min til.
- Ha oppi kokt udon og blandes i ca. 1 min slik at den blir varm igjen. Skru opp temperaturen på høy.
- Tilsett sausen og vårløken. Rør jevnlig slik at sausen trekker seg inn i ca. 3-4 min. Sausen skal altså ikke være helt borte, men trekke seg inn og gi smak på nudelen 🙂



Serveres gjerne med litt chili olje eller chili saus om du ønsker ekstra kick.
Ta gjerne en titt på flere nudel retter her 🙂
TIPS:
- Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og har en søt smak. Dersom du ikke har mirin, kan du smake til med ekstra sukker, honning eller redusere litt soyasaus.
- Udon selges i pakker på asiatiske matbutikker. Frosne udon kan også brukes.
- Jeg bruker japansk soyasaus fra Kikkoman som kan kjøpes fra vanlig dagligvare, og dark soyasaus fra Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
Ønsker dere en fin torsdag videre,
Klem TuTu