Tom Yum Med Blåskjell

God mandag 🙂

Pøser det også ned hos dere? Da er det lite som slår en varm og «comfy» bolle med deilige smaker i regnværet. I dag frister jeg derfor med min favoritt thai suppe sammen med blåskjell og grønnsaker. Blåskjell og kokosmelk er en klassisk kombinasjon som vi elsker her hjemme, og jeg ønsker i tillegg det syrlige man får av tom yum. Denne suppen lager du på ca. 20 min, og er creamy og rik på kokosmelk og andre aromatiske smaker.

Ingredienser 4/6 porsjoner(les tips)

  • 1 kg blåskjell

  • 4 dl vann

  • 4 dl kokosmelk

  • 50 g galanga

  • 15 cherry tomater deles på halv

  • 6 kaffirlime blader

  • 3 king oyster sopp i skiver

  • 2 sitrongress deles i seks

  • 1 sjalottløk deles i fire

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 4-5 ss tom yum paste

  • 4 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • Saften av 1 lime

  • TILBEHØR
  • Kokt ris om ønskelig

  • Koriander

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm opp vann i en kjele på medium høy varme og ha oppi vann, kaffirlime blader, galanga, sitrongress, sjalottløk og tom yum paste. La det koke i ca. 2 min.
  2. Tilsett fiskesaus, sukker, tomater og sopp. La suppen koke i ca. 2 min til med lokk på.
  3. Deretter tilsetter du blåskjell, bland godt opp og sett på lokk. La de dampe i ca. 3 min.
  4. Tilsett kokosmelk og smak til med lime. Rør godt opp, sett på lokket igjen og la den koke i ca. 2-3 min til, til blåskjellene åpner seg. Da er suppen klar.

Var ikke dette super enkelt og rask? 🙂 Serveres gjerne med ris ved siden av, og les gjerne mine tips om dette nederst.

Ta gjerne en titt på flere thai retter her.

TIPS:

  • Vi kjøpte blåskjell fra ferskvare disken på Meny.
  • Dersom du serverer denne suppen sammen med ris, vil den rekke til rundt 6 porsjoner. Smak gjerne derfor til om du skal servere med ris eller ikke, slik at suppen ikke blir for salt uten.
  • Jeg bruker Cha Trang fiskesaus som fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Smak til ettersom alle fiskesauser er litt ulike, og det samme med gjelder tom yum paste.
  • Du kan fint bruke denne oppskriften til scampi eller andre type sjømat eller proteiner.
  • King oyster sopp og sitrongress kan kjøpes både fra asiatiske og vanlig dagligvare butikker. Galanga og kaffirlime blader kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ønsker dere en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*