Tempura Scampi Bao Buns Med Chilimajones

Da er vi tilbake til en ny bao buns oppskrift 🙂 Som jeg ofte nevner, er det beste med bao buns at du kan fylle de med akkurat det du til. Det er kun fantasien som setter grenser, og i dag frister vi med myke bao buns, crispy tempura scampi og en spicy og creamy salat 🙂

Ingredienser for 5 bao buns

  • TEMPURA SCAMPI
  • 10 scampi

  • 125 ml vann

  • 100 g mel

  • 1 ss olje

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • Panko

  • Olje til steking

  • CHILIMAYO SALAT
  • 1 gulrot i strimler

  • 1/4 løk i tynne skiver

  • 3 ss majones

  • 1 ss Sriracha

  • 1 ts sitronjuice

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • 5 frosne bao buns eller lag dine egne her

  • 1/4 agurk i skiver

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere alle ingrediensene til chilimayo salaten i en bolle. Smak gjerne til hvor mye Sriracha og sitronjuice du ønsker. Legg bollen i kjøleskapet.

Videre kan du blande sammen alle ingrediensene til røren, bortsett fra panko. Når røren er klumpefri lar du den hvilke mens du forbereder scampi. Denne røren holder til mer enn 10 scampi, men jeg foretrekker å ha godt med røre for å gjøre det lettere å dyppe.

Fjern skallet på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggdagen og rens scampiene. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 5-6 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker.

FRITYRSTEKING:
Varm opp minst 5 cm høy olje i enten en stekepanne eller en mindre kjele, dersom du ønsker å bruke mindre olje og steke i flere omganger. Ha på medium varme og pass godt på at oljen ikke blir for varm underveis. Dette kan du sjekk ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å dryppe litt av røren oppi oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å steke, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.

  1. Du kan forberede en bolle med panko. Jeg foretrekker å bruke en matboks eller lignende, men du kan fint bruke fat eller tallerken også.
  2. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren.
  3. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Grunnen til at en matboks er greit å bruke, er at du bare kan vippe bokse frem tilbake slik at scampien rulles rundt i panko. Du kan fint lage opptil 5-6 stk før du begynner å steke dem.
  4. Legg de forsiktig ned i oljen og frityrstekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

I mellomtiden er det også greit å varme opp bao buns om du bruker frosne etter anvisning på pakken. Du kan også lage dine egne bao buns som i oppskriften min her 🙂

Når alle elementene er ferdig forberedt, kan du brette ut bao bunsen, legge på et lag med salat, agurk og toppe med to tempura scampi i hver 🙂 Da er det bare å nyte!

Ta også en titt på flere bao buns oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Panko (paneringsmel) kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Det samme med sweet chili saus.
  • Sriracha er asiatisk chilisaus, sm kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og dagligvare. Du kan også bruke ferdig blandet chilimajones.

Ønsker alle dere en riktig fin tirsdag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*