Stekt Nudler Med Biff Og Grønnsaker

Eller Chow Mein som disse også er kjent for, er blant våre favoritt kinesiske retter. Vi elsker alt med nudler og sammensetningen med biff, grønnsaker og den smaksrike sausen, gjør denne ekstra populær her hjemme. Dette er en ny versjon av en av mine aller første retter; Stekt nudler med biff, men jeg har i dag brukt andre nudler, grønnsaker og gjort noen små justeringer 🙂

Ingredienser til 4-5 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 300 biff mørbrad

 • 1 ss maisenna

 • 1 ss matolje

 • 1 ss vann

 • 1 ts natron

 • ¼ ts salt

 • GRØNNSAKER
 • 4 bok choy

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 pk bønnespire

 • 1 paprika

 • SAUS
 • 1 dl vann

 • 2 ss oystersaus

 • 2 ss light soyasaus

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 – 1,5 ss sukker

 • 1/2 ts pepper

 • TILBEHØR
 • 400 g ukokte eggnudler (les tips)

 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Her har jeg brukt et stort stykke av mørbrad, kuttet bitene litt tykke, på ca. 1 cm, og banket dem til 0,5 cm. Deretter deler jeg det opp i bite-size slik at du får jevne og fine biter. Hell i vann og løs biff stykkene opp fra hverandre. Kombiner deretter sammen maisenna, natron og salt og bland blandingen godt i biff stykkene. Tilsett matoljen helt til slutt, og anbefales å smøre en og en bit godt med marinaden og legge biffen fint oppå hverandre slik at det blir enklere å steke senere. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 

I mellomtiden kan du forebrede alle grønnsakene og blande sammen sausen til nudelen. Med bok choy kan du ta bladene fra hverandre, og dele hvert blad i to på langs. Paprika deles opp i tynne skiver. Kok også opp nudelen (les tips) til den akkurat slipper formen og skyll med kaldt vann. Nudelen skal altså være ikke være gjennomkokt. Siden vi bruker longevity noodles, vil det si at de er veldig lange, så klipp gjerne nudelen opp tre til fire ganger med en saks, slik at det blir enklere å steke senere.

STEKING:

 1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg en og en bit av biffen oppi av gangen, slik at de ikke klistrer seg fast i hverandre. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil eller på papir.
 2. Bruk den resterende oljen, eller ha oppi ca. 3 ss olje i en ny panne, og fres hvitløk til nesten gyllenbrun på medium høy varme. Tilsettt bok choy, vend den sammen med hvitløken i ca 30 sekunder. Ha oppi paprika i ca. 1 min til.
 3. Ha oppi biffen, nudler, og tilsett sausen. Bland alt godt sammen i noen i ca. 3 minutter.
 4. Helt til slutt legger du oppi bønnespire og senk varmen ned til medium varme. Blandes jevnlig til nudelen har trekker i seg nesten alt sausen i noen minutter til.

Da er det bare å nyte denne smaksrike stekte nudelen. Smakes gjerne til med litt chilisaus eller olje om du ønsker ekstra kick.

Ta gjerne en titt på andre nudel oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker 1 pk på 400 g med longevity noodles/life long noodles fra merket Double Swallow. Dette får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Det finnes mange lignende merker med like nudler (du kan se bilde på min høydepunkt på Instagram), som har tynne nudel strenger, så er bare å bruke det du ønsker. Denne er ekstra chewy og har en god og saltet smak. Fra vanlig dagligvare har jeg tidligere brukt Santa Maria. Den er ikke like chewy i konsistensen, men passer fint til stekte nudler.
 • Bok choy kan kjøpes både fra vanlig daglivare, som f.eks. Meny og asiatiske matbutikker.
 • Alle sauser jeg bruker er fra det kinesiske merket Lee Kum Kee som også kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Dette merket gir en autentisk smak til retten. Anbefales å bruke både dark og lys soysaus, ettersom de virker forskjellig og tilsetter forskjellige smaker i retten. Dark er mørkere, tykkere og har en rik smak som i tillegg gir fin farge til nudelen, mens lys er tilnærmet lik vanlig soyasaus.

Håper dere vil teste denne nydelige nudelen,
Klem TuTu

4 Comments

 1. Hei, har tenkt å lage denne til endel personer, regner med å måtte lage i flere omganger. Hvordan best holde retten varm til alt er ferdig?

  • Heisann! Du kan fint doble denne å lage samtidig, eller lage flere omganger om du skal ha til enda flere porsjoner 🙂 Du kan enten varme den opp igjen i en stor kasserolle om du har mulighet, eller ha stekeovnen på lav og legge nudelen oppi aliminiumsform og oppbevares varm i ovnen. Helt etter hvor lang tid i forveien du skal lage den 🙂

 2. Turid Tomren

  Heisann og takk for alt du deler med oss?? skal ikke marinaden skylles av kjøttet før du steker det i oljen?

  • Heisann og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Den skal stekes rett etter du har marinert den slik som det står i oppskriften for å få den gode konsistensen, og ikke skylles av først nei <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*