Spicy Sesame Tofu

Sesame saus er en av våre favoritt sauser her hjemme. Den tidligere versjonen av Sesame Chicken ble også kjempe godt tatt i mot av dere, og jeg ønsket derfor å lage en ny versjon som er ekstra spicy 🙂 Denne gangen med crispy tofu som blir veltet sammen med denne sure og søte sausen. Nydelig kombinasjon sammen med kokt ris.

Ingredienser til 4 porsjoner

 • 1 kg firm tofu (les tips)

 • Olje til frityrsteking

 • Kokt ris til fire porsjoner

 • SPICY SESAME SAUCE
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 3 ss ketchup

 • 3 ss soyasaus

 • 2 ss sesamolje

 • 2 ss brunt sukker

 • 2 ss riseddik

 • 1 ss sesamfrø

 • 1 ss honning (les tips)

 • 1/2 – 1 ss chili olje

 • 2 vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å dele hver pakke tofu (les tips) i 20 like store terninger, slik at du får 40 biter til sammen. Varm opp så mye olje at overflaten til tofuene nesten blir dekket på medium høy varme, og legg ca. halvparten oppi av gangen.
 2. Stekes i ca. 5-6 min, før du snur om i ca. 5 min til. Tofuen skal få en fin skorpe, men trenger å stekes så lenge at de blir super crispy. Når vi velter de i sausen senere, vil den harde og sprø skorpen blir veldig hard, så pass på at du ikke steker noe lengre enn 5-6 min på hver side. Foretrekker du myke kanter kan du steke kortere tid eller pannesteke disse. Legg de ferdigstekte på en rist eller tallerken med papir under og gjenta prosessen med resten.
 3. Bland deretter sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til hvor sterk du ønsker. Varm en ny panne på medium høy panne til den blir ordentlig varm. Tilsett sausen i pannen og la den puttre i ca. 30 sekunder.
 4. Legg oppi tofuene og blandes godt i ca. 2 minutter til, slik at de trekker i seg den gode sausen.

Da er det bare å servere denne nydelige og smaksrike retten sammen med kokt ris 🙂

Ta gjerne en titt på flere kinesiske retter her.

TIPS:

 • Jeg bruker Super Tahoe Tofu i firm. Den er veldig fast og passer perfekt til denne retten siden vi skal steke opp først. Fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker der en pakke er på 500 g.
 • Jeg bruker chili olje fra merket Lee Kum Kee (lignende merker finnes) som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne påvirker ikke smaken til sausen, så dersom du ønsker å erstatte med chilisaus, f.eks. Sriracha som har en merkbar smak, må du gjerne justere mengdene i sausen. Fersk chili kan også brukes i stedet for chili olje.
 • Ønsker du ikke å bruke honning kan du fint erstatte med agavesirup, eller smake til med ekstra brunt sukker.

Ønsker alle en riktig fin dag og god helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*