Denne smakfulle woken med en saus som går perfekt sammen med ris eller nudler, har vært fast på menyen de siste ukene 🙂 Er du glad i enkle og raske retter i en travel hverdag, anbefales virkelig denne familie-vennlige retten som tar ca. 15-20 min å lage. Du kan fint sløyfe chilien om småbarn skal smake på, og heller tilsette litt chiliolje eller chilisaus ved siden av om du ønsker det 🙂
Ingredienser 4 porsjoner
600 g kylling lårfilet i terninger på ca. 3×3 cm
1/4 ts salt + 1 ts svart pepper
200 g / 4 sjampingjong i skiver
100 g meterbønner i ca. 4 cm lange biter
2 fed hakket hvitløk
1-2 thai chili
1 hakket sjalottløk
1 ts revet ingefær
- WOK SAUS
2 ss light soyasaus
1 ss dark soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ts svart pepper
- TILBEHØR
Kokt ris
2 ss olje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Varm opp olje i en stekepanne på medium høy varme og tilsett hakket sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. En bruker en rød cayenne chili fra merket Eat Me, som gir moderat styrke. Ha gjerne mer eller mindre om du ønsker, eller sløyfe chilien om du skal lage til barn. Freses i ca. 2 min.
- Tilsett kylling med salt og pepper og stekes i ca. 5-6 min, til kyllingen er nesten helt gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen sausen til woken.
- Ha oppi sopp og meterbønner og stekes i ca. 2 min til.
- Tilsett helt til slutt sausen og røres godt i ca. 2 min slik at sausen koker og trekker seg inn. Da er det bare å servere 🙂
Server med kokt ris eller eggnudler eller risnudler. Sausen er super aromatisk og god, så ha gjerne en rikelig mengde over 🙂
Ta en titt på andre kinesiske retter her.
TIPS:
- Meterbønner kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, du kan fint også bruke brekkbønner fra vanlig daglivare.
- Her bruker jeg light soyasaus (tilsvarende vanlig soyasaus), dark soyasaus og oystersaus fra merket Lee Kum Kee. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
Ha en riktig fin start på uken,
Klem TuTu