Spicy Basil Chicken

God fredag 🙂

Er dere klar for en ordentlig smaksrik og enkel oppskrift som passer både for helg og hverdagen? 🙂 Sist jeg postet oppskrift på Thai Chicken Cashew, ble den super godt tatt i mot, og jeg har derfor laget en ny versjon, men denne gangen med en av mine favoritt urter; thai basillikum. Den gir en søt smak og har en herlig mynte og anis duft. Her får også du en herlig og smakfull sticky saus med god balanse av det søte, syrlige og sterke sammen med kyllingen.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING
  • 600 g kyllingbryst (ca. 3 stk)

  • 75 g maisenna

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Olje til steking

  • SAUS
  • 3 ss soyasaus

  • 1,5 ss brunt sukker

  • 1 ss eddik 5%

  • 1 ss oystersaus

  • 1/2 ss dark soysaus

  • 1 ts maisenna

  • GRØNNSAKER
  • 50 g thai basillikum blader

  • 2 thai chili i ringer

  • 2 vårløk i ca. 2-cm lange deler

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1/2 rødløk

  • TILBEHØR
  • Kokt ris til 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å kutte opp grønnsaker og blande sammen sausen.

Varm deretter en del olje som dekker kyllingen på medium høy varme. Deretter kan du dele kyllingen opp i terninger på ca. 3×3 cm. Bland kyllingen først sammen med salt og pepper. Til slutt tilsetter du maisenna til alle bitene blir dekket med mel. Rist litt av melet og legg en og en bit oppi den varme oljen. Stekes i ca. 4-5 min til kyllingen får en jevn og svak gyllenbrun farge.

STEKING:

  1. Fres chili og hvitløk med 2 ss olje medium høy varme i ca. 2 min.
  2. Ha oppi kylling og løk, og bland alt godt sammen. Senk varmen ned til medium og bland sausen godt opp før du tilsetter den.
  3. Tilsett sausen og blandes godt i ca. 2 minutter slik at sausen trekker seg inn i kyllingen.
  4. Ha helt til slutt oppi thai basillikum og blandes jevnlig i 2 min til, så er denne klar.

Da er det bare å servere denne nydelige retten med kokt ris 🙂

Ta gjerne en titt på flere thai retter her!

TIPS:

  • Tilpass mengde chili etter din egen preferanse. Jeg bruker store thai chilier fra vanlig dagligvare. Dersom du bruker små kan du smake til ettersom de er sterkere i smaken.
  • Thai basillikum er søt i smaken med en anis og mynteaktig lukt. Disse kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og plantebutikker som f.eks. Plantasjen. Finner du ikke dette, kan du smake til med vanlig basillikum.
  • Du kan fint også ha oppi andre grønnsaker enn bare løk om du ønsker det.
  • Dark soysaus gir en fin og delikat farge til retten, og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker merket Lee Kum Kee.

Riktig god helg,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*