Sommerruller Med Svinekjøtt og Scampi

Sommerruller er absolutt en av mine favoritt vietnamesiske retter, og noe vi spiser ofte her i huset 🙂 Friske, enkle, smakfulle, og du variere mye på innholdet. For meg er det lite som slår disse sammen med peanøttsaus på en herlig sommerdag, selvom jeg gjerne spiser de på kalde vinterdager også 🙂

Ingredienser for 12 sommerruller

 • FYLL
 • 400 g sviberibbe, filet eller nakkekoteletter

 • 150 g tørket risnudler

 • 18 scampi

 • 1/2 agurk i lang smale biter

 • Salat

 • Kinesisk gressløk/vårløk

 • Mynte eller andre urter

 • PEANØTTSAUS
 • 2 fed hakket hvitløk

 • 4 ss hoisinsaus

 • 2 ss crunchy peanøttsmør

 • 1 ss soyasaus

 • 1 dl vann

 • 1 ts sesamolje

 • Peanøtt til topping

 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å koke kjøtt, scampi og risnudler hver for seg. Husk å sile ut vannet til risnudelen og la det renne av i en sil slik at nudelen er tørr til vi skal rulle. Ribben skal deles i tynne skiver på maks 0,5 cm. Scampiene skal fjernes skallet på og deles på langs i to.

Deretter kan du lage sausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. Min stod på ca. 2-3 minutter, men dersom du foretrekker mer flytende, kan du løfte kjelen av platen tidligere. Ha helt til slutt i sesamolje før du heller sausen ut i individuelle serveringsboller. Topper gjerne med knust peanøtt over. 

HVORDAN RULLER VI?

 1. Dypp rispapir i en bolle med lunkent vann i maks 3 sekunder, og legg det på en tallerken. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil mykne mens du legger på ingrediensene. Legg på salat og to skiver med ribbe rett over. Deretter legger på mynte på rispapiret også toppe med scampi (den fine siden ned mot rispapiret) slik som du ser på bildet.
 2. Legg på agurk og risnudler.
 3. Løft opp enden som er nærmest deg over rullen, og rull over en runde. Brett inn kantene og legg på litt kinesisk gressløk. Om de er litt for lange, kan du klippe slik at det er 4-5 cm som stikker ut av rullen.
 4. Rull hele sommerrullen stram og jevn fremover.

Du kan fint også servere alle ingrediensene på bordet, slik at man kan rull og forsyne seg selv. Disse kan også rulles enkelt ved å legge alle ingrediensene over hverandre, hvis du ikke ønsker helt lik utforming som denne 🙂 Serveres med peanøttsaus.

Ta også en titt på andre sommerruller her 🙂

TIPS: 

 • Andre proteiner som kylling, tofu eller egg funker også fint oppi disse.
 • Jeg elsker at sausen min har masse deilige chunk med peanøtter, men dersom du foretrekker en glatt saus, kan du fint bruke creamy peanøttsmør.
 • Merk at hoisinsaus kommer i ulike konsistenser og kan variere på smak. Smak derfor til med vann og evt. sukker på din egen saus.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*