Sesamdressing eller Goma som den kalles for på japansk er desidert en av våre favoritt dressinger her hjemme. Den passer som dipp til alt fra kjøtt, fisk, grønnsaker, sommerruller og i dag som dressing med en enkel sashimi salat som tar deg mellom 15-20 min å lage. Denne dressingen gir en kremet, syrlig og søt smak, og skaper derfor en fin balanse i retten 🙂
INGREDIENSER FOR 2 PORSJONER
200 g Salma Laks
Salat
150 g frosne edamame
1/2 granateple
1/4 rødløk
Koriander (om ønskelig)
Lime
- SESAMDRESSING
6 ss kvernet ristede sesamfrø
4 ss majones
2 ss eddik 5%
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss vann
2 ts sukker
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å blande alle ingrediensene til sesamdressingen og sett den kald i kjøleskapet. Dersom du ikke har muligheten til å kverne, kan du også ha ristede sesamfrø i en pose og banke den. Hvor fin du ønsker å kverne/banke er opp til om du foretrekker biter av sesamfrø i dressingen eller ikke. Vi finkverner her hjemme.
- Del deretter laksen i små terninger eller skiver slik du foretrekker det.
- Del opp salat, rødløk, koriander og blandes sammen med granateple og laksen i en stor bolle.
- Varm opp vann i en liten kjele og tilsett frosne edamame bønner når vannet koker. La de ligge i et min før du siler ut vannet. Skyll med kaldt vann og tilsett bønnene oppi sammen med salaten.
- Tilsett ønskelig mengde med sesamdressingen vår og topp gjerne med litt ekstra sesamfrø.
Da har du denne super enkle og deilige sommersalten klar. Du kan gjerne også servere denne med ris om ønskelig 🙂
Ta en titt på flere av våre salater her.
TIPS:
- Jeg bruker Mills sin majones og Kikkoman sin soyasaus.
- Edamame bønner uten belg kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Pleier å ligge i frysdisken ved siden av edamame med belg og erter.
- Du kan mikse denne salaten med andre grønnsaker og frukt som mine tidligere oppskrifter som du vil. F.eks. avokado, mango, agurk osv.
- Du kan fint også servere denne med ponzu saus som du finner her.
Håper dere vil teste denne,
Klem TuTu