Mochi Cake Ice Cream

Mochi ice cream; den perfekte sommer desserten i mine øyner, som jeg like gjerne kan spise alle andre årstider også 🙂 Denne gangen ble jeg inspirert til å lage en versjon vi fikk servert på restaurant i Hong Kong. Hver eneste bit bestod av chewy og myk mochi deig, luftig kakebunn og nydelig vanilje is på innsiden. Jeg har også testet en ny metode for å gjøre deigen mer chewy, og denne deigen er desidert min favoritt.

Les gjerne alle mine tips nederst om produktene jeg bruker 🙂

Ingredienser for 9 stk

 • MOCHI DEIG
 • 125 g glutinous rice flour

 • 75 g sukker

 • 150 g kokende vann

 • Konditor farge

 • KAKEBUNN
 • Bruker denne oppskriften

 • ANNET
 • 9 iskrem kuler

 • Potetmel

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Jeg har brukt bunnen til min rullekake oppskrift, som både tar kort tid å lage og avkjøle, og brukt iskrem scoop på 15 cm i diameter til å kutte opp små sirkler i kakebunnen. Baker du den i en stor langpanne som i oppskriften, vil bunnen komme på ca. 1-1,5 cm høy. Vi spiste opp resten av bunnen med krem og bær, men om du ønsker å få akkurat nok mengde, kan du halvere mengden (les tips nederst).

 1. Start med å kombinere glutinous rice flour og sukker i en bolle. Tilsett kokende vann og rør til du får en glatt og fin røre. I starten vil det være litt hard og vanskelig å blande, men bare fortsett så vil røren løsne og bli glatt og fin. Tilsett litt konditor farge om ønskelig og dekk bollen med plastfolie. Stikk noen hull i plastfolien og varm røren i mikroen på 600 w i ca. 1 min og 30 sek. Kanten vil nå være kokt, og bland derfor deigen godt opp før du varmer den igjen i 2 min til. Nå skal deigen være mer gjennomsiktig enn tidligere, og bland den opp igjen og bruk en stamp, pistil eller lignende, til å banke i deigen i ca. 3 min, slik at den blir chewy og stretchy. Dryss deretter et godt lag med potetmel og velt ut deigen. Dryss et godt lag også over deigen og klem den flat ut til en firkant på ca. 1 cm tykkelse. La deigen avkjøles på benken til romtemperatur i ca. 7-10 min.
 2. Del deretter deigen opp i ni like store deler, og dypp kantene med litt potetmel. Dekk alle med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle.
 3. Ta ut en og en deig av gangen og kjevle til ca. 0,5 cm tykkelse. Du kan også dra og strekke ut deigen med fingrene etter at du har kjevlet den ut, slik at den blir større. Plasser deigen over en muffins form eller en liten skål.
 4. Legg en kule med iskrem over deigen. Les gjerne her hvordan jeg forbereder kulene på forhånd. Dersom du kan lage disse rask nok, kan scoope ut en og en kule mens du lager mochien. Jeg bruker samme iskrem scoop som til kakebunnen på 15 cm stor. Her har jeg brukt våre favoritt smaker fra Häagen-Dazs i Vanilje og Dulce De Leche.
 5. Plasser kakebunnen rett over isen.
 6. Ta tak i midten av alle kantene for å dra deigen litt lengre ut, og klyp deretter kantene og all deigen rundt sammen. Vær forsiktig slik at du ikke lager hull i deigen. Du vil ende opp med en liten klump med deig, og den kan du klippe av. Plasser deigen mochi isen med den fine siden ned, i en muffinsform slik at isen inne smelter over kakebunnen. Dersom du har plass i fryseren, kan du også legge hele den store muffinsformen inn. Du kan også bruke plastfolie til å pakke de inn som mine tidligere oppskrifter.

Avhengig av hvilke fryser du har, men mochi isen bør være helt frossen og hard før de skal nytes. La de tine i noen minutter på kjøkkenbenken før servering, tiden kan variere etter hvilken type is du bruker. Chewy, myk og deilig mochi deig, sammen med luftig kakebunn og din favoritt iskrem 🙂

Sjekk gjerne mine andre søtsaker her.

TIPS:

 • Dersom du ønsker å bruke ferdiglaget kakebunn/sukkerbrød, kan du dele den opp i ca. 1 cm tykkelse før du lager sirkler på 15 cm.
 • Glutinous rice flour kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merk at pakker som kun står rice flour på er ikke det samme, og skal ikke brukes til å lage mochi siden den ikke gir samme smak eller konsistens. Glutinous rice flour pleier å være i grønne pakker (jeg bruker fra merket “Cock brand marque deposee”), og mochi flour eller sweet rice flour kan også brukes.
 • Ønsker du kun å lage som vanlig mochi ice cream, vil oppskriften rekke til 12-13 mochi.

Håper disse søte mochi isene faller i smak,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei!
  Simpelthen digger siden din! Har prøvd mange av oppskriftene allerede og funnet noen favoritter, og flere står på listen over ting som skal testes ut 🙂 jeg lurer på om glutinous rice flour kan benyttes til noe annet enn mochi? Er det f.eks den type mel man bruker til å lage noen typer dim sum dersom man ikke har de arkene som står i oppskriften?

  • Tusen takk for så fine ord <3 Glutinois rice flour kan brukes til mange ulike "kaker" i det vietnamesiske kjøkkenet, som f.eks. sesambollene fra boka mi 🙂 Ang. dim sum ark, kjenner jeg til Ham sui gok som benytter dette melet. Men selve dumplingsark tror jeg ikke jeg har vært borte (men du kan jo google å se) 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*