Matcha Melkeboller Med Hvit Sjokolade

God søndag alle sammen 🙂

I dag kommer endelig oppskriften på disse fantastiske Matcha Melkebollene med hvit sjokolade. Til og med min Mamma TuTu, som hverken liker boller eller søtsaker, spiste godt fire av disse 🙂 Matcha som er en type grønn te som brukes mye i den japanske tesermonien, bidrar til at disse dufter helt magiske når de kommer ut av ovnen. For dere som allerede liker mine japanske melkeboller, er det bare å ha oppi litt matcha pulver og hvit sjokolade, så blir bollene løftet et enda høyere nivå 🙂

Vidunderlige myke, luftige boller, med en velbalansert smak av matcha som hvit sjokolade som virkelig utfyller hverandre. Disse kan virkelig glede alle i huset.

ingredienser til 12 boller

 • 400 g hvetemel

 • 225 ml h-melk

 • 100 g sukker

 • 40 g smør

 • 1 ss matcha pulver

 • 3 ts tørrgjær til søtbakst

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1/4 ts salt

 • 50 g hvit sjokolade

 • TILBEHØR
 • 1 ss melk til pensling

 • Melis til dryss

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Merk at denne oppskriften kan også lages uten kjøkkenmaskin. Sjekk mine original melkeboller her 🙂

 1. Kombiner mel, sukker, matcha pulver(les tips nederst), vaniljesukker og salt i en kjøkken bolle. Deretter varmer du opp melk til den akkurat er lunken, løft den av platen og rør inn tørrgjær. Skru kjøkkenmaskinen med melblandingen på lav hastighet (jeg har 10 nivåer, og setter på 1), og tilsett melkeblandingen i en tynn stråle oppi. Etter 1 min skrur du opp til hastighet 2 og elter i ca. 7 min. Deigen skal slippe bollen og være jevn og fin.
  Tilsett mykt, romtemperert smør oppi deigen og elt deigen igjen på hastighet 2. Merk at smøret vil først sette seg langs kantene og deigen vil se skilt ut, men den vil komme seg sammen og bli glatt og jevn etter ca. 5 min. Brett deigen sammen til en rund bolle, og heves oppi bollen med håndkle over i ca. 1 timer i ovnen på 50 grader, over og under varme.
 2. I mellomtiden kan du dele opp sjokolade terninger. Jeg bruker 50 g Freia hvit sjokolade som tilsvarer 12 knekk. Deler hver knekk i seks like store terninger. Etter at deigen er ferdig hevet, velt den ut med maks 1/2 – 1 ss mel på kjøkkenbenken.
 3. Kna lett på deigen og fordel den opp i 12 like store boller, eller ca. 75 g hver. Klem hver emne litt flat ut og trykk inn seks hvit sjokolade terninger litt spredt ut i deigen, før du bretter kantene inn og former den rund til en bolle. Jeg foretrekker at bollene vokser inn i hverandre og blir litt høye, og bruker en form dekket med bakepapir på ca. 23×33 cm. Dekk formen og la den heve inni ovnen på 50 grader igjen i ca. 45 min. Husk å ta ut bollene ca. 10 min før hevetiden er over, for å forvarme ovnen på 175 grader, over og under varme til steking.
 4. Før bollene skal stekes, pensler du litt melk på overflaten av alle bollene. Stekes midt i ovnen i 13-15 min.

Bare se på disse! Om du baker de selv nå, er jeg sikker på at huset dufter helt magisk av disse herlige matcha bollene 🙂 Dryss gjerne på med et tynt lag med litt melis om ønskelig.

Vi elsker alltid varme boller og spiser de med en gang etter at de har kommet ut av ovnen. Magisk luftige og så myke. De er like gode lune og kalde, men husk å oppbevare de i en lufttett boks om du skal nyte de dagen etter. Da anbefales det å varme ca. 10-15 sekunder i mikroen slik at de smaker nybakte igjen 🙂

Ta gjerne også en titt på andre søtsaker her!

TIPS:

 • Matcha er en type grønn te, som ofte er i pulver form og må løses opp ved å piske i vann. Denne brukes mye i Asia og spesielt i Japan under tesermonien.
 • Jeg bruker Red Cap Baker Matcha Powder, som er kjøpt fra Asia. Du kan bruke hvilke som helst merke, men smak til ettersom ulike merker og kvalitet har ulik styrke og farge. Dette gjør at smaken, altså hvor bitter og søt den er, kan variere etter hvilke merke du bruker. En god matcha skal ha en “bright” og “vibrant” grønnfarge, og ikke brun-grønn eller oliven grønn. Smaken skal være søt, silkemyk med et veldig lite hint av “bitterness”.
 • Det finnes ulike nettsider og helsekost butikker i Norge som selger Matcha pulver. Utvalgte asiatiske matbutikker selger også matcha pulver.
 • Som nevnt over anbefales det å oppbevare disse i lufttett boks om du ikke spiser opp alle med en gang. Varmes opp i mikroen i ca. 10-15 sekunder dagen etter om du foretrekker smaken lune/varme og nybakte boller som oss.
 • Du kan fint bruke en stor langpanne dersom du ikke har en form. Det kan du også høre om du ikke foretrekker myke kanter.

Håper disse faller i smak hos dere,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Utrolig gode boller!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*