Yakitori

Minner om denne fine Facebook-Giveawayen med to gavesett som vi trekker 2 vinnere på den kommende søndagen 🙂

Yakitori en en type japansk spydet kylling som man griller på kullgrill. Disse saftige spydene som har en herlig kombinasjon av det søte og salte. Det beste med disse er hvor enkle de er å lage, og perfekt om du ønsker noe aromatisk på grillen. I Japan kan man finne mange varianter der ulike deler av kyllingen blir brukt, som f.eks: vinger, bryst, lever. I dag lager vi denne smaksrike versjonen med kyllinglår og vårløk 🙂

Ingredienser til 8 spyd

 • 500 kylling lårfilet

 • Vårløk, bruk kun den hvite og lysegrønne delen

 • 1/2 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • YAKITORI SAUS
 • 0,5 dl soyasaus

 • 0,5 dl mirin

 • 2 ss sake

 • 2 ss brunt sukker

 • TILBEHØR
 • 8 yakitori grillspyd eller vanlig grillspyd

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere alle ingrediensene til yakitori sausen i en liten kjele. Gi sausen et oppkok på meidum høy varme i 2 min. Senk varmen ned til lav og la den putre i ca. 15-18 min. La den avkjøles av platen i minst 15 min, slik at den blir tykk og enklere til pensling senere. Denne sausen holder godt til 4-5 spyd til, så du kan enten lage flere spyd, eller servere med litt kokte/dampende grønnsaker ved siden av for å dyppe i sausen.

Deretter kan du legge spydene i en bolle med kaldt vann, slik at de ikke blir brent og sorte når vi griller senere.

Mens sausen koker kan du dele lårfiletene i ca. 32 like store biter. Ha kjøttet oppi en bolle og bland inn salt og pepper. La de marineres i minst 15 min før du spyder de i yakitori grillspyd. Hvert spyd skal ha fire kylling biter og tre biter vårløk. Bruk kun den nederste, lysegrønne og hvite delen av vårløken der du deler opp i ca. 4 cm lange deler.

Når alt er ferdig forberedt er det bare å grille disse på kullgrill, gassgrill eller stekes på stekepanne. Grill yakitori eller stekes til kjøttet er gjennomstekt på begge sider. Deretter kan du pensle den siden som peker opp to ganger med saus rett etter hverandre. La de grille i 30 sekunder, før du snur om på den andre siden. Pensle rask på med sausen en gang til på den motsatte siden og server med en gang 🙂

Serveres varme, og kan gjerne ha litt ris eller grønnsaker ved siden av om du ønsker 🙂

Ta gjerne en titt på andre japanske retter her!

TIPS:

 • Yakitori grillspyd kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint bruke vanlige grillspyd. Kan også spyde mer kjøtt oppi hver om du ønsker.
 • Sake kan kjøpes fra Vinmonopolet og noen asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette kan det fint sløyfes.
 • Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Vi foretrekker kylling lårfilet pga. at kjøttet tåler varme godt og fortsatt beholder saftigheten. Om du foretrekker bryst/filet eller andre deler, er det bare å justere på varmen.

Med ønske om en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Åshild

  Hei er det mulig å erstatte mirin med noe?

  • Heisann 🙂 Måtte google litt for å finne svar, ettersom jeg ikke har prøvd å erstatte før, men fant noen tips her “You can always buy mirin online, but if you’re really in a crunch, you can sub in a dry sherry or a sweet marsala wine. Dry white wine or rice vinegar will also do, though you’ll need to counteract the sourness with about a 1/2 teaspoon of sugar for every tablespoon you use.” Håper det funker 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*