Taro Bubble Tea

Endelig er oppskriften på Taro Bubble Tea her 🙂 Min store favoritt ved siden av Brown Sugar Milk Tea. Denne er så fyldig, rik og god i smaken. Etter mange prøve runder, deler jeg i dag hvordan du kan lage dine egne boba perler som er myke og chewy. Disse perlene kan fint brukes til mine tidligere bubble tea oppskrifter eller til andre smaker.

Er du som oss og elsker å kjøpe bubble tea i utlandet, er dette en perfekt muligheten å få dekket cravingsen 🙂 Les gjerne gjennnom oppskriften før du starter, slik at du kan lage alt i riktig rekkefølge. Sjekk gjerne alle nyttige tips nederst i oppskriften om alle ingredienser og andre info.

Ingredienser til 4 porsjoner

 • BOBA PERLER
 • 50 g brunt sukker

 • 75 g vann

 • Svart konditorfarge

 • 100 g tapioca starch til koking

 • 1,5 ss tapioca starch til å dekke perlene

 • 75 g brunt sukker til eter koking

 • TARO MILK TEA
 • 4 poser svart te (les tips)

 • 4 dl kokt vann

 • 4-5 ss kondensert melk

 • 8-10 ss taro pulver

 • 6 dl melk

 • Isbiter

 • ANNET
 • Minst 2 liter vann til koking

 • 75 g brunt sukker til å steke med perlene

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Smelt sukker, vann og litt svart konditorfarge sammen på medium varme til sukkeret er oppløst. Tilsett 1 ss tapiokastivelse i blandingen og rør det godt sammen, mens det koker i ca. 2-3 minutter (tiden kan variere etter ulike ovner). Blandingen skal bli tykk og seig, og du skal kunne dra en rett linje med en slikkepott i midten av kjelen, uten at blandingen trekker seg tilbake.
 2. Slå deretter av varmen og tilsett resten av tapiokastivelsen. Rør godt med slikkepotten eller velt den ut på kjøkkenbenken.
 3. Bruk litt tid til å kna alt sammen til du får en jevn, glatt og myk deig.Pakk deigen i en pose, slik at den holder seg myk og varm.
 4. Ta ut ¼ av gangen og trill til to lange pølser på ca. 0,75 cm i tykkelse. Legg de to sammen ved siden av hverandre, og kutt den opp i små terninger. De skal være mindre enn ferdigkokte perler, da de sveller en del under koking.

 1. Deigen blir vanskeligere å jobbe med desto lengre tid du bruker, så her gjelder det å være rask med å trille kuler.
 2. Ha klar en bolle med 1,5 ss tapiokastivelse og legg kulene oppi stivelsen. Rist godt slik at alle er dekket. Hvis deigen blir tørr mens du jobber, fukter du fingrene med vann.
 3. Kok opp 2 liter vann. Kjelen eller kasserollen bør være stor nok til at alle perlene får plass i ett lag. Når vannet koker, legger du oppi perlene og rører rundt slik at de ikke klistrer seg til hverandre. Når alle kulene flyter opp til overflaten, skrur du varmen ned til medium høy og lar de koke i 20 minutter. Rør jevnlig slik at de ikke klistrer seg til hverandre.
 4. Etter 20 min slår du av varmen på kjelen og legger på lokk. La kjelen stå i 20 minutter uten å ta det av. Sil deretter av vannet og hell de ferdigkokte boba-perlene over i en skål. Dryss over 75 g brunt sukker og bland godt. La det trekke i 5-10 min før servering. Perlene tåler å stå noen timer, så de kan også lages klare tidligere samme dag.

HVORDAN LAGE TARO MILK TEA?

 1. Mens kulene kokes i 20 minutter første gangen, kan du starte å lage teen, slik at den rekker å bli kald i kjøleskapet. Dette er et viktig trinn for at drikken skal holde seg kald, og du kan fint lage flere timer i forveien. Varm te vil gjøre at isen smelter for rask og miste smaken.
 2. Tilsett 4 dl kokende vann sammen med fire poser svart te (jeg bruker Twinings sin English breakfast). Har du andre type te du foretrekker, f.eks. grønn te, olong, jasmine osv. kan du også bruke de om ønskelig.
 3. La teen trekke i 3-5 minutter og ta ut posene. Rør inn taro pulver sammen med kondensert melk. Jeg foretrekker den runde og fyldige smaken fra kondensert melk, men du kan fint smake til med sukker eller honning.
 4. Rør helt til slutt inn 6 dl helmelk (havre, soyamelk eller lignende) og tilpass sødmen og hvor sterk du ønsker taro smaken etter dine egne preferanser. Merk at du kan fint lage et glass av gangen i stedet for å blande alle fire glass i en stor mugge. Da deler du kun mengden på fire, men smak gjerne til underveis. Legg muggen i kjøleskapet slik at den blir kald og god til kulene er ferdigkokte.

Når alt er ferdiglaget, er det bare å fordele de varme boba perlene i fire glass. Du kan fint også lage kulene noen timer i forveien og servere de kalde (les tips). Topp med isbiter og fordel helt til slutt taro milk tea i alle fire glassene. Rør godt opp med store bubble tea sugerrør slik at kulene blir kalde, chewy og drikken blir kald og god før du nyter denne. Her topper jeg med litt krem for bildene, men er absolutt ikke nødvendig 🙂

TIPS:

 • Tapioca Starch kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg bruker merket Cook Brand Marque Deposee i rød pose. Denne må brukes for å gi den chewy konsistensen og kan ikke erstattes med andre typer mel. Andre merker kan fint brukes.
 • Merk at fuktigheten i Tapioca Starch kan variere etter hvor gammelt eller nytt melet er. Mengde mel kan derfor justere noe.
 • Jeg hadde lyst på mørke og sorte tapioca perler og brukte derfor svart konditor farge. Dette kan fint sløyfes om du heller ønsker brune og litt lysere kuler.
 • Du kan fint lage alle kulene også koke, pakke i lufttett boks og koke noen timer senere eller dagen etter, men ferdigkokte bør nytes samme dag for beste konsistens. Det går fint å koke de ferdig på morningen og drikkes senere på dagen i stedet for å servere de varme med en gang.
 • Store bubble tea sugerør kan kjøpes fra f.eks. Normal. Vi pleier som regel å ta vare på sugerørene etter hver gang vi har kjøpt ute. De er enkle å rense og holder utrolig lenge, så anbefales virkelig å gjenbruke de så lenge du kan.
 • Slik ser taro pulveret ut. Mamma fant det fra en asiatisk matbutikk og er fra et thai merke.

Med ønske om en riktig fin søndag,
Klem TuTu

10 Comments

 1. Hei! Kan man tilsette smak? Når og hvordan gjør man det i såfall? Takk skal du ha for svar 😊

 2. Hege Leren-Søilen

  Boba perlene, jeg lager disse når jeg har tid, ja det tar tid å lage, og fryser de ned, uten å koke de først. Når jeg har lyst på, så tar jeg de rett fra fryseren og rett i kokevannet. Legger til 4 minutter på koketiden, altså 24 min koking, deretter 20 min til trekking under lokk. De er like gode etter å ha vært fryst. Vel, det er mitt tidsbesparende tips. God helg! 😊

 3. Hei! Bruker du søtet eller usøtet kondensert melk?

 4. Kan du sjekke om det er laktose eller melkepulver i taro pulveret du kjøpte? 🙂
  Lyst til å lage taro bubble-teen din men tåler ikke laktose

  • Heisann! jeg har dessverre ikke mer av det pulveret så får ikke hjulpet der. Men du ser hvordan posen ser ut nederst, så går evt. an å sjekke om den inneholder det i butikken 🙂

 5. Hei, hvilken asiatisk butikk fant du taro pulveret ?
  jeg finner det ikke 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*