Stekt Laks Med Kinesisk Soya-Olje

God tirsdag alle sammen, og tusen takk for så fin respons ang. Giveawayen på Instagram 🙂 Det er fremdeles god tid til fristen, så er bare å melde deg på.

Kinesisk soya-olje/vårløksolje er en av våre favoritt sauser her hjemme. Den går perfekt til mange ulike proteiner, og smaker helt himmelsk sammen med både ris og nudler. I dag kombinerer vi denne herlige sausen sammen med stekt laks, og du får en aromatisk rett som er enkel å lage på maks 20 min 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 400 g laks

  • Kokt ris for 2 porsjoner

  • Pepper til laksen

  • Agurk i skiver

  • KINESISK SOYA-OLJE
  • 2 ss rapsolje

  • 1,5 ss light soyasaus

  • 1,5 ss oystersaus

  • 1 ts brunt sukker

  • 2 fed hvitløk

  • 1 sjalottløk delt i 4

  • 2 skiver ingefær

  • 1 hakket vårløk

FREMGANGSMÅTE:
Merk at jeg bruker måleskjeer i alle mine oppskrifter, som du kan lese om her 🙂

  1. Start med å varme olje til sausen på medium høy varme. Tilsett hvitløk, sjalottløk og ingefær. Rør jevnlig til ingrediensene får en gyllenbrun farge.
  2. I mellomtiden kan du blande sammen light soyasaus (les tips), oystersaus og brunt sukker i en bolle. Ha også oppi hakket vårløk.
  3. Når grønnsakene er gyllenbrune, siler du ut oljen over bollen med soya-blandingen. Rør godt til du får en kombinert saus.
  4. Stek deretter laksen med litt pepper på begge sider på medium høy varme. Juster steketiden etter hvor godt stekt du foretrekker laksen.
  5. Ha ris, laks og agurk på en tallerken/bolle og fordel sausen jevnt over laksen.

Dette er min go-to og favoritt saus som bare er himmelsk sammen med ris. Vi serverer med agurk her hjemme, men du kan fint bruke salat, bok choy, sukkererter eller andre grønnsaker 🙂

Sjekk gjerne andre fisk-og skalldyr oppskrifter her.

TIPS:

  • Jeg bruker kinesisk light soyasaus (som vanlig soyasaus) og oystersaus fra merket Lee Kum Kee for en autentisk smak. Du kan fint bruke vanlig soyasaus, men husk å smake til. Dette merket kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan også fint bruke vanlig sukker i stedet for brunt sukker.
  • Denne sausen er også supergodt til f.eks. kylling eller andre proteiner, sjekk oppskriften her 🙂

Håper dere vil teste denne super enkle og smakfulle middagen 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*