Pon De Ring Donuts

Også kalt mochi donuts, har lenge vært super populære spesielt i Asia. Vi kjøpte disse for første gang fra 7-Eleven på ferie og ble helt forelsket i den gode, myke og chewy konsistensen. Ikke minst den søte utformingen av de små bollene satt sammen 🙂

Konsistens messig skiller de seg også veldig fra en vanlig donuts, og gir en herlig smaksopplevelse i munnen som man bare ikke kan bli lei av. Disse trenger ingen hevetid og er raske og enkle å lage 🙂 Les gjerne tips nederst i oppskriften for å ikke forveksle glutinous rice flour med vanlig rice flour.

Ingredienser til 7 mochi donuts

 • FØRSTE DEIG
 • 50 g glutinous rice flour

 • 4 ss h-melk

 • MELBLANDING
 • 300 g glutinous rice flour

 • 75 g sukker

 • 50 g smelter smør

 • 1,5 dl melk

 • 1 egg

 • 1,5 ts bakepulver

 • 1 ts vaniljesukker

 • Glasur
 • 300 g melis

 • 3,5 – 4 ss melk

 • Konditorfarge

 • TILBEHØR
 • Bakepapir

 • Raps eller frityrolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med “mochi deigen” med å røre sammen 50 g glutinous rice flour sammen med 4 ss melk i en bolle. Dekk med plastfolie og sett bollen inni mikrobølgeovnen i ca. 40-45 sekunder på 600 watt. Rør om og sett inn i mikroen i ca. 15-20 sek til, til deigen blir gjennomsiktig. Bland godt opp med en skje eller slikkepott og la deigen avkjøles i minst 5 minutter. Deretter blander du alle ingrediensene til “melblandingen” i en annen bolle. Miks på lav hastighet til du får en smuldrete blanding.
 2. Tilsett “første deigen” vi nettopp lagde og bruk en kjøkkenmaskin med elte-krok til å elte deigen sammen. Når du ser at “mochi deigen” begynner å fordele seg utover, kan du øke hastigheten litt til den er helt blandet inn med melblandingen og formet seg til en samlet og fin deig. Deigen skal fremdeles være litt sticky.
 3. Strø et tynt lag med glutinous rice flour på kjøkkenbenken og form 49 like store boller av deigen; du kan f.eks. bruke en 1/2 målespiseskje for å få like store boller. Husk å ikke ha for mye mel på håndflatene når du former bollene, da vil de ikke sette seg fast i hverandre når du forme ringer.
 4. Klipp opp 7 firkanter av bakepapir og plasser 7 boller sammen til en ring. Pass godt på at kantene er godt klistret sammen, ellers vil de falle fra hverandre under stekingen. Om du føler at bollene har fått for mye mel på seg, kan du ta litt vann på der endene møtes eller rulle bollene mellom håndflatene en gang til slik at deigen blir klissete.

STEKING:

 1. Varm en del olje til frityrsteking på medium til medium høy varme, på ca. 190-200 grader. Oljen bør være nok til å dekke donutsen, og du kan enten bruke en stor stekepanne og steke 2-3 stk av gangen, eller bruke en mindre kjele og steke en og en av gangen. Merk at de vil heve litt under stekingen.
 2. Løft opp donutsene med bakepapiret og legg de oppi oljen. Etter ca. 30-45 sekunder, snur du om donutsene med bakepapiret. Bruk gjerne en stekespade eller hullsleiv. Stekes i ca. 5-7 minutter, til du blir jevne og gyllenbrune, og snu ca. hver 30.sekund.
 3. La donutsene avkjøles helt på rist før du smelter sjokolade eller hvitsjokolde, og dipper donutsene oppi. Pynt gjerne donutsene slik du ønsker. Sjokoladen gir en herlig knekk til donutsene. Dersom du ønsker en mykere glasur eller ikke er glad i sjokolade, anbefales det vanlig melis som denne.

Når alle er ferdigstekte, avkjøler du dem helt mens du blander sammen glasuren og tilsetter konditorfarge om ønskelig. For å få denne fine fargen tok jeg og dyppet alle først en gang, ventet 1 min og dyppet de enda en gang for en mer fremhevet farge. Om du ønsker de fine “prikkene” kan du drysser på med litt fargepulver for slik effekt. Du kan også lage glasuren tykkere og dyppe glasuren kun en gang om du ønsker.
Ønsker du med sjokolade, kan du sjekke ut her!

Du kan også fint kutt de opp som vanlig donuts som denne oppskriften 🙂

TIPS:

 • Glutinous rice flour kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merk at pakker som kun står rice flour på er ikke det samme, og gir ikke samme smak eller konsistens. Glutinous rice flour pleier å være i grønne pakker (jeg bruker fra merket “Cock brand marque deposee”), og mochi flour eller sweet rice flour kan også brukes.
 • Dersom du bruker lett melk, er det greit å passe på tiden i mikroen og se om du trenger noen sekunder ekstra.
 • Om du ønsker de små prikkete kan det lages med spiselige fargepulver (jeg brukte mørk rosa), kan de enten kan kjøpes på nett eller f.eks. Panduro.

Håper dere vil teste disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*