Pon De Ring Donuts

Også kalt mochi donuts, har lenge vært super populære spesielt i Asia. Vi kjøpte disse for første gang fra 7-Eleven på ferie og ble helt forelsket i den gode, myke og chewy konsistensen. Ikke minst den søte utformingen av de små bollene satt sammen 🙂

Konsistens messig skiller de seg også veldig fra en vanlig donuts, og gir en herlig smaksopplevelse i munnen som man bare ikke kan bli lei av. Disse trenger ingen hevetid og er raske og enkle å lage 🙂 Les gjerne tips nederst i oppskriften for å ikke forveksle glutinous rice flour med vanlig rice flour.

Ingredienser til 7 mochi donuts

  • FØRSTE DEIG
  • 50 g glutinous rice flour

  • 4 ss h-melk

  • MELBLANDING
  • 300 g glutinous rice florur

  • 75 g sukker

  • 50 g smelter smør

  • 1,5 dl melk

  • 1 egg

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • Glasur
  • 300 g melis

  • 3,5 – 4 ss melk

  • Konditorfarge

  • TILBEHØR
  • Bakepapir

  • Raps eller frityrolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med “første deigen” med å kombinere 50 g glutinous rice flour sammen med 4 ss melk i en bolle. Sett den inni mikrobølgeovnen i ca. 40-45 sekunder på 600 watt. Rør om også inn i mikroen i ca. 15 sek til. Bland godt opp med en skje eller slikkepott og la deigen avkjøles i minst 5 minutter. Deretter kombinerer du alle ingrediensene alle ingrediensene til “melblandingen” i en annen bolle. Blandingen kommer til å bli “smuldrete” som på bildet nr.1.
  2. Tilsett “første deigen” vi nettopp lagde og bruk en kjøkkenmaskin med deig-krok til å elte deigen sammen. Når du ser at “første deigen” begynner å fordele seg utover, kan du øke hastigheten litt til den er helt kombinert med melblandingen og formet seg til en samlet seg. Deigen skal fremdeles være litt sticky.
  3. Strø et tynt lag med glutinous rice flour på kjøkkenbenken og form 49 like store boller av deigen. Husk å ikke ha for mye mel på håndflatene når du former bollene, da vil de ikke sitte fast i hverandre når du lager ringer.
  4. Klipp opp 7 firkanter av bakepapir og plasser syv og syv boller sammen til en ring. Pass godt på at kantene er godt klistret sammen. Om du føler at bollene har fått for mye mel på seg, kan du ta litt vann på der endene møtes. Klype deigen litt sammen slik at de ikke faller fra hverandre under stekingen.

Varm en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Oljen bør være nok til å dekke donutsen, og du kan enten bruke en stor stekepanne og steke 2-3 stk av gangen, eller bruke en liten kjele og steke en og en av gangen. Merk at de vil heve litt under stekingen.

Når oljen er blitt ordentlig varm (dette kan du teste ved å legge en liten deig-bit oppi, og om den flyter opp med en gang, er oljen klar. Løft opp bakepapiret og legg hele donutsen oppi oljen. La den steke i ca. 1-2 min, eller til donutsen begynner å gi slipp på bakepapiret. Dra deretter bakepapiret ut forsiktig ved hjelp av en klype. Snu også på donutsene forsiktig etter at de begynner å få en tynn stekeskorpe (ikke vent helt til bunnen er gyllenbrun, da vil toppen sprekke) ved hjelp av en spisepinne eller klypen.

Snu deretter om på de jevnlig helt til du får en jevn, sprø og gyllenbrun farge. Juster gjerne varmen litt ned underveis etter hvor varm pannen er.

Når alle er ferdigstekte, avkjøler du dem helt mens du blander sammen glasuren og tilsetter konditorfarge om ønskelig. For å få denne fine fargen tok jeg og dyppet alle først en gang, ventet 1 min og dyppet de enda en gang for en mer fremhevet farge. Om du ønsker de fine “prikkene” kan du drysser på med litt fargepulver for slik effekt. Du kan også lage glasuren tykkere og dyppe glasuren en gang om du ønsker.

Du kan også fint kutt de opp som vanlig donuts som denne oppskriften 🙂

TIPS:

  • Glutinous rice flour kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merk at pakker som kun står rice flour på er ikke det samme, og gir ikke samme smak eller konsistens. Glutinous rice flour pleier å være i grønne pakker (jeg bruker fra merket “Cock brand marque deposee”), og mochi flour eller sweet rice flour kan også brukes.
  • Dersom du bruker lett melk, er det greit å passe på tiden i mikroen og se om du trenger noen sekunder ekstra.
  • Om du ønsker de små prikkete kan det lages med spiselige fargepulver (jeg brukte mørk rosa), kan de enten kan kjøpes på nett eller f.eks. Panduro.

Håper dere vil teste disse,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*