Disse super sprø og herlige dumplingsene finnes i mange asiatiske land. Vi smakte de for første på en thai restaurant i Asia, og måtte bestille flere runder med disse, ettersom det er små porsjoner som kommer ut til forrett 🙂 Vi ble rett og slett ikke lei av disse nydelige “Thung thong”, som de kalles for på thai, og viser deg i dag hvor enkelt du kan lage disse 🙂 Super saftige på innsiden og sprø på utsiden! En sikker vinner-kombo som bare må smake godt!
ingredienser for 32 stk
400 g kjøttdeig av storfe
1 boks vannkastanje i små terninger
1 hakket vårløk
2 fed hakket hvitløk
1 raspet gulrot
2 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sukker
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
8 store vårruller ark
32 gressløk
Rapsolje eller frityrolje til frityrsteking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Start med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet i en bolle. La det marineres i minst 30 min, eller lag denne noen timer eller kvelden før.
I mellomtiden kan du dele opp 8 vårruller ark i 4 like store firkanter, slik at du får 32 firkanter til sammen. Oppbevar de i en pose eller boks slik at de ikke tørker ut.
- Legg ca. 1 ss av fyllet midt på arket.
- Ta og samle kantene oppover og inn mot midten slik at du får en “bag”.
- Tvinn en gressløk stramt (pass på at den ikke ryker) en eller to runder rundt for å sikre den. Lag deretter en stram enkel knute eller dobbel knute om du får til, slik at den ikke slipper opp mens du steker.
- Varm en del olje til frityrsteking på medium varme. Oljen bør være s høy at den dekker disse. La oljen bli ordentlig varm før du legger oppi og steker i ca. 6-7 min eller til du får en fin og jevn gyllenbrun farge. Merk at alle komfyrer er forskjellige, så steketiden kan variere. Løft de over på en rist eller tallerken med papir under.
Disse er kjempegode i smak, men kan også serveres med litt sweet chili sauce, chilisaus eller soyasaus om ønskelig 🙂
Sjekk gjerne andre dumplings oppskrifter her.
TIPS:
- Vårruller ark kan kjøpes i frysedisken både hos vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Du kan også kjøpe i den minste størrelsen, som skal være tilsvarende lik den størrelsen du får når du klipper opp de i fire.
- Dette fyllet kan fint brukes til vårruller, lumpia eller dumplings.
- Det er viktig å la oljen renne gjennom en rist eller tørke på papir når du tar de ut fra oljen, slik at de ikke blir myke i bunnen.
Med ønske om en riktig fin dag,
Klem TuTu