God tirsdag alle sammen 🙂
Håper dere har hatt en superfin pinse og langhelg. Denne uken kommer det mange friske og nye retter på bloggen, og ikke minst en Giveaway på Instagram som jeg har gitt en sneakpeek på tidligere i dag. Denne kommer til helgen som jeg gleder meg til å dele med dere.
Først ut denne uken er en nydelig, sommerlig og fargerik mangosalat med kylling. Ikke er den enkel å lage, fullpakket med herlige smaker, men det tar deg maks 15-20 minutter før du får denne ferdig. Perfekt til lunsj eller middag i en travel hverdag 🙂
Ingredienser for 2-3 porsjoner
1 mango i skiver
1 gulrot i tynne strimler
1 halv rødløk i tynne strimler
10 cherry tomater, delt i to
1 halv agurk, delt i tynne strimler
Peanøtter
- Kylling
1 kyllingbryst
Salt og pepper
- SAUS
1 hakket stor thai chili (eat me)
2 fed hakket hvitløk
4 ss fiskesaus
3,5 ss sukker
1 – 1/5 lime
FREMGANGSMÅTE:
Start med å dele kyllingbrystet på langs slik at du får to flate og tynne biter. Dryss litt salt og pepper på begge sider og stekes på medium høy varme til de akkurat blir gjennomstekte.
I mellomtiden kan du forberede grønnsakene og blande sammen sausen til sukkeret er oppløst. Husk å smake til hvor mye sukker, lime og chili du foretrekker, ettersom ulike fiskesauser kan ha ulik smak (les tips nederst).
Når kyllingen er ferdig stekt og har alle ingrediensene klare, gjenstår det bare å blande alt sammen med sausen i en stor bolle.
Da er det bare å nyte denne sommerlige og fargerike salaten 🙂 Du kan også servere denne med risnudler eller kokt ris om du ønsker.
Ta en titt på andre salater her 🙂
TIPS:
- Jeg bruker en hel og stor thai chili fra “Eat Me”, men du kan fint bruke andre typer du foretrekker og smake til hvor sterk du ønsker.
- I denne oppskriften bruker jeg en fiskesaus fra merket Tra Chang som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Det er alltid viktig å smake til når du lager fiskesaus, ettersom ulike merker varierer på smak.
Med ønske om en riktig fin dag videre,
Klem TuTu