Koreansk Bibimbap

God mandag! I går la vi en ny Giveaway med to gavesett fra Nicolas Vahé på Facebook. Håper dere vil delta her 🙂

Bibimbap er en klassisk og populær koreansk rett som gjerne består av ris, grønnsaker, proteiner og en deilig spicy chili saus 🙂 Ordet “bibim” betyr mikse, og “bap” betyr ris på koreansk. Bibimbap betyr derfor ren oversatt «mikset ris». Før man skal nyte denne retten bruker man gjerne god tid på å blande og mikse alle ingrediensene og sausen godt sammen, slik at hver munnfull blir like spennende og fyldig 🙂

INGREDIENSER FOR 3-4 BOLLER BIBIMBAP

  • BIFF MARINADE
  • 300 g entrecôté

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 ss oystersaus

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • GRØNNSAKER
  • 400 g spinat (1 ts soyasaus og 1 ts sesamolje)

  • 200 g bønnespire (1 ss sesamolje og 1/2 ts salt)

  • 150 g sjampingjong

  • 1 gulrot /150 g ( 1/4 ts salt)

  • 1/2 (150 g) spuash (1 ts soya og 1/4 ts pepper)

  • BIBIMBAP SAUS
  • 2 ss Gochujang (koreansk chili paste)

  • 1 ss sesamolje

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1 ts riseddik/eddik 5%

  • 1 ts ristet sesamfrø

  • TILBEHØR
  • 1 egg til hver porsjon

  • Kokt ris for 3-4 porsjoner (ca. 150-200 g ris per porsjon)

FREMGANGSMÅTE:
PS! Denne gangen har jeg valgt å dampe alle grønnsaker. Ønsker du å koke eller steke dem, følg denne oppskriften her 🙂

  1. Start med å dele biffen opp i tynne skiver/strimler og marineres med marinaden i minst 30 min.
  2. Videre kan du dampe grønnsakene med en potetrist eller andre dampkokere. Du kan også fint koke eller steke som min tidligere oppskrift nevnt over. Merk at flere av grønnsakene kan dampes sammen, som f.eks. sopp, gulrot og squash.
    – Spinat dampes i 4-5 min. Klem ut vannet og blandes med soyasaus og sesamolje.
    – Bønnespirer dampes i ca. 7 min og blandes med sesamolje og salt.
    – Sopp deles i tynne skiver på 0,5 cm og dampes i ca. 5 min.
    – Gulrot kuttes opp i tynne strimler og dampes i ca. 5 min. Blandes med salt.
    – Squash deles opp i tynne halvmåner på 0,5 cm. Dampes i ca. 7 min og blandes soyasaus og pepper.
  3. I mellomtiden mens grønnsakene damper, kan du blande sammen bibimbap sausen.
  4. Når alle grønnsakene er ferdig forberedt, kan du steke opp biffen med ca. 1 ss olje på medium høy varme til gjennomstekt.
  5. Stek også speilegg til hver porsjon.
  6. Legg ca. 150-200 g kokt ris i en bolle til hver porsjon. Merk at porsjonene blir veldig mye fyldigere når vi topper med alle ingrediensene. Fordel en jevn mengde med alle ingrediensene langs bollen og over risen. Legg til slutt på speilegg, bibimbap saus og bland alle ingrediensene godt sammen før du nyter denne nydelige bollen 🙂

Dersom risen din er tørr, kan du også tilsette litt ekstra sesamolje mens du blander opp 🙂

Sjekk også andre koreanske retter her.

TIPS:

  • Gochujang kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Jeg liker merket CJW Gochujang Hot Pepper Paste, siden den er myk og lett å blande ut. Andre merker kan også brukes, og husk å smake til underveis.
  • Denne oppskriften kan også lages helt vegetar og erstatte med f.eks. tofu.

Med ønske om en riktig fin uke,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*