Kinesisk Pepperbiff

En klassiker som mange av dere har etterspurt 🙂 Endelig kan jeg krysse denne av ønskelisten, og jeg håper dere liker denne like godt som oss. Ved siden av det møre kjøttet, gode grønnsaker, er sausen vår favoritt del. Super godt sammen med kokt ris, og ordentlig kosemat som vi kan nyte flere ganger i uken 🙂

ingredienser til 4-5 porsjoner

  • 400 g mørbrad

  • 2 ss maisenna

  • 1,5 ss vann

  • 1 ss olje

  • 2 ts natron

  • 1 ts svart kvernet pepper

  • 0,5 ts salt

  • Olje til steking

  • PEPPERSAUS
  • 4 dl vann

  • 2 ss light soyasaus

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1,5 ss maisenna

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ss sukker

  •  ½ ss asiatisk kylling buljong

  • 2 ts svart kvernet pepper

  • GRØNNSAKER
  • 2 bokser bambus (227 g per boks)

  • 1 boks babymais (400 g)

  • 3 store sjampingjong i skiver

  • 1 løk i store biter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele biffen i maks 0,5 cm tykke skiver. Jeg liker å bruke et stort stykket og kutte bitene litt tykke, og deretter banke dem ut til 0,5 cm, og dele i mindre biter. Hell deretter i vann og løs biff stykkene opp fra hverandre. Kombiner maisenna, natron og salt og bland blandingen godt i biff stykkene. Tilsett pepper og matoljen helt til slutt, og anbefales å smøre en og en bit godt med marinaden og legge biffen fint oppå hverandre slik at det blir enklere å steke senere. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre grønnsaker og blander sammen sausen.
  2. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge, som tar ca. 2-3 minutter. Plukk biffen ut av oljen. Ha gjerne biffen over i en rist og la oljen renne ut. 
  3. Videre steker du sopp, bambus og baby mais på medium høy varme med ca. 3 ss olje i 2-3 minutter. Legg tilbake biffen sammen med løk og bland alt godt sammen.
  4. Skru varmen ned til medium, rør opp sausen før du tilsetter den i pannen. Rør jevnlig i ca. 5-6 minutter (kortere eller lengre tid etter hvor tynn eller tykk du foretrekker sausen).

Da er det bare å nyte med kokt ris 🙂 En perfekt take-away rett som du enkelt kan lage hjemme.

Sjekk ut flere take-away retter her 🙂

TIPS:

  • Det er viktig å bruke god tid til å smøre ut marinaden slik at alle stykker blir godt dekket og ingen klumper.
  • Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (denne kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
  • Du kan også bruke andre grønnsaker som brokkoli, paprika eller lignende.

Ønsker dere en riktig fin helg,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*