Tempura Scampi Med Wasabi Majones

God mandag og håper dere har hatt en riktig fin helg 🙂

Tempura Maki var blant de første rettene jeg lagde på bloggen, og ligger faktisk som mine topp 5 mest populære oppskrifter 🙂 I fjor delte jeg også laget Tempura Futomaki med Chilimajones og andre tilbehør, og i dag kommer det en enda ny versjon; denne gangen med nydelige wasabi majones.

Jeg har aldri vært noe wasabi menneske, og spiser alltid sushi uten, men wasabi majones er noe helt annet 🙂 Sammensetningen gir en perfekt balanse mellom det salte, søte, samtidig som wasabi smaken ikke er for fremtredende, men nok til å gi retten en spennende smak.

Ingredienser til 4 ruller

 • SUSHI RIS
 • 200 g sushi ris

 • 2 dl vann

 • 2 ss sushi eddik

 • 1 ss + 1 ts sukker

 • 1/2 ss sake

 • 3/4 ts salt

 • TEMPURA SCAMPI
 • 8 scampi

 • 100 g mel

 • 1,5 dl vann

 • 1 ss olje

 • 1/2 ts bakepulver

 • 1/4 ts salt

 • Panko

 • Olje til steking

 • TILBEHØR
 • 2 nori ark delt i to

 • Rister sesamfrø

 • 1/2 avokado delt på langs til 8 skiver

 • Wasabi majones (3 ss majones + 1 ts wasabi)

 • Soyasaus, ingefær og wasabi

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

SUSHI RIS:

Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 2 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder røren til tempura. 

TEMPURA SCAMPI:

Du kan rense scampi og deretter blande røren ved å kombinere mel, vann, olje, bakepulver og salt til den er klumpefri. Sjekk deretter step-by-step fremgangsmåte for tempura scampi her 🙂

HVORDAN RULLER VI?

 1. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut over hele norien uten at du moser riskornet. Strø et jevn lag med ristede sesamfrø, enten bare hvite, sorte eller en blanding av begge.
 2. Snu om på arket og tilsett 1/4 av wasabi majonesen. Merk at du kan også servere wasabi majonesen ved siden av som dipp, om du heller ønsker det.
 3. Legg på to skiver avokado og to tempura scampi med halene ut på begge sidene.
 4. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt. 

Til slutt kan du dele makien opp i 6-8 like store biter med en skarp kniv. Makien vil miste formen noe, så legg deretter matten over rullen igjen for å forme den igjen. Serveres gjerne med soyasaus, ingefær og ekstra wasabi om ønskelig 🙂

Sjekk også ut andre sushi oppskrifter her.

TIPS:

 • Vi foretrekker et tynt og jevnt lag med ris, ønsker du mer ris i dine maki, kan du koke mer og tilpasse mengden 🙂
 • Sake kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker, men kan fint sløyfes om du ikke finner. Du kan også kjøpe en ferdig blanding til sushi ris i vanlig dagligvare dersom du ikke finner alle ingrediensene.
 • Tilpass mengde wasabi etter egen preferanse i wasabi majonesen. Wasabi kan kjøpes både fra dagligvare og asiatiske matbutikker. Jeg brukte tube fra dagligvare.
 • Røren holder godt til 5-6 scampi til, dersom du ønsker å lage noen ekstra tempura scampi 🙂

Håper denne nydelige makien faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*