Tempura Scampi Med Sweet Chili Sauce

God onsdag alle sammen. Jeg får mange av de samme spørsmålene daglig på Instagram, Facebook og i kommentarfeltet, og har derfor skrevet et innlegg om praktiske info på bloggen. Håper du vil ta en titt her 🙂

Jeg elsker tempura scampi, og spør ofte om jeg kan få bestille kun de uten ris og sushi tilbehør når vi besøker sushi restauranter. Disse er super sprø utenpå og er så tilfredstillende å spise sammen med sweet chili saus eller tempura saus.

Absolutt ikke vanskelig å lage, og jeg deler flere gode tips og frityrsteking nedenfor 🙂

ingredienser til 16 tempura scampi

 • TEMPURA RØRE
 • 200-250 ml kaldt vann

 • 150 g mel

 • 1,5 ss olje

 • 3/4 ts bakepulver

 • 1/4 ts salt

 • Panko

 • ANNET
 • 16 scampi

 • Rapsolje eller frityrolje til steking

 • Sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen alle ingrediensene til røren, bortsett fra panko. Tilpass selv mengde vann, da fuktigheten i melet av avgjøre på tykkelsen. Du ønsker røren tykk-flytende, og ikke helt lett og tynn. Når røren er klumpefri lar du den hvilke mens du forbereder scampi.

Fjern skallet på scampiene, men behold gjerne den nederste delen på halene på. Fjern ryggraden og rens scampiene. Legg de på ryggen og lag ca. ca. 5-6 kutt bortover som er på maks 0,5 cm. Snu deretter scampien og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at de skal være rette og fine mens vi panerer og frityrsteker.

FRITYRSTEKING:
Varm opp minst 5 cm høy olje i enten en stekepanne eller en mindre kjele, dersom du ønsker å bruke mindre olje og steke i flere omganger. Ha på medium varme og pass godt på at oljen ikke blir for varm underveis. Dette kan du sjekk ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å dryppe litt av røren oppi oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å steke, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.

 1. Du kan forberede en bolle med panko. Jeg foretrekker å bruke en matboks eller lignende, men du kan fint bruke fat eller tallerken også.
 2. Ta tak i halen og dypp en scampi av gangen oppi røren.
 3. Løft den opp og la litt av røren renne av før du legger den over til panko. Grunnen til at en matboks er greit å bruke, er at du bare kan vippe bokse frem tilbake slik at scampien rulles rundt i panko. Du kan fint lage opptil 5-6 stk før du begynner å steke dem.
 4. Legg de forsiktig ned i oljen og frityrstekes i noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

Voila! Da er det bare å nyte disse varme sammen med sweet chili saus, soyasaus eller tempura saus 🙂

Ta også en titt på andre japanske oppskrifter her!

TIPS:

 • Røren rekker fint til flere enn 15 scampi, men jeg foretrekker å ha godt med røre når jeg dypper rekene. Så du kan fint bruke flere scampi om du ønsker.
 • Panko (paneringsmel) kan kjøpes både fra vanlig dagligvare og asiatiske matbutikker. Det samme med sweet chili saus.

Ha en riktig fin onsdag videre,
Klem TuTu

4 Comments

 1. Heisann. Må jeg bruke rå scampi? Eller kan jeg bruke de som er ferdig rensket og kokt?

 2. Kan man steke de i ovenen eller må de fritystekes??

  • Heisann! Med tanke på paneringen og røren burde de frityrstekes, men du kan prøve å lage røren litt tykkere, og presse pankoen godt inntil for å steke i ovnen 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*