Taro Melkeboller

Denne lilla fargen, taro smaken sammen med mine mykeste melkeboller er bare verdens beste kombo <3 Japanske melkeboller har virkelig vært populære de siste månedene, og denne nye varianten som er snurret sammen på samme måte som kanelsnurrer, løftet hele oppskriften er hakk opp. Taro er en tropisk rofrukt som kan brukes både til matlaging, desserter eller bare spise som de er. Taro pulver gir en søt og nøtteaktig smak med et hint av vanilje. Vi klarte rett og slett ikke å slutte å spise disse 🙂

Jeg ble overlykkelig da en leser tipset meg om taro pulver, og Mamma TuTu fant de i sin nærmeste asiatisk matbutikk. For oss som f.eks. elsker bubble tea, er dette pulveret helt gull å ha, og jeg gleder meg til å dele oppskrift på den i fremtiden. Jeg har fått så mange spørsmål ang. pulveret, så lest gjerne hele alle tipsene nederst i oppskriften 🙂

ingredienser til 9 stk

 • Merk! Jeg bruker alltid måleskjeer for helt presise oppskrifter
  MELKEBOLLER
 • 400 g mel

 • 100 g sukker

 • 1 ts vaniljesukker

 • 225 ml melk

 • 3 ts tørrgjær for søtbakst

 • 40 g romtemperert mykt smør

 • 1/4 ts salt

 • TARO FYLL
 • 100 g romtemperert usaltet smør

 • 75 g melis

 • 4 ss taro pulver

 • ANNET
 • 2 ss melk til pensling

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Jeg fikk mange spm sist hvordan man kunne bake bollene med maskin, så her kommer fremgangsmåten 🙂 Baker du for hånd, kan du bruke denne metoden Japanske melkeboller 🙂

 1. Kombiner mel, sukker og vaniljesukker i en kjøkken bolle. Deretter varmer du opp melk til den akkurat er lunken, løft den av platen og rør inn tørrgjær. Skru kjøkkenmaskinen med melblandingen på lav hastighet (jeg har 10 nivåer, og setter på 1), og tilsett melkeblandingen i en tynn stråle oppi. Etter 1 min skrur du av maskinen og skraper ned melet langs kantene og mikser i 1 min til. Deretter tilsetter du salt og skrur opp til hastighet 2 i ca. 7 min. Deigen skal slippe bollen og være jevn og fin.
  Tilsett mykt, romtemperert smør oppi deigen og elt deigen igjen på hastighet 2. Merk at smøret vil først sette seg langs kantene og deigen vil se skilt ut, men den vil komme seg sammen og bli glatt og jevn etter ca. 5 min. Brett deigen sammen til en rund bolle, og heves oppi bollen med håndkle over i ca. 1 time i ovnen på 50 grader, over og under varme.
 2. I mellomtiden kan du blande sammen taro fyllet ved å kombinere alle ingrediensene.
 3. Deigen vil bli større enn dobbel størrelse etter hevetiden i ovnen. Velt ut deigen og kna lett på den med maks 1 ss mel på benken. Deretter kan du kjevle den ut til ca. en 40×40 stor firkant.
 4. Smør taro fyllet jevnt utover med en slikkepott. Brett deretter deigen i to. Dra i deigen slik at kantene dekker over hverandre. Deretter deler du deigen opp i ni like store remser bortover.
 1. Ta opp den ene oppkuttet deigen og strekk den litt ut slik at deigen blir 3-4 cm lengre. Deretter deler du nesten i to, men spar 1-2 cm av toppen der du ikke kutter opp.
 2. Tvinn de to strimlene sammen og tvinn rullen slik at den bli stram og fin.
 3. Hold opp begge kantene og snur deigen rund den ene kanten ca. 2 runder og dytt den resterende deigen godt under under bollen slik at den blir høy og fin.
 4. Pass godt på at de øverste og nederste kantene er godt snurret inn i deigen, ellers vil de løsne under steketiden, og bollene vil ikke holde like fin form. Dekk over bolle med kjøkkenhåndkle og inn igjen i ovnen på etterheving i 15 min på 50 grader. Deretter tar du ut bollene og forvarmer ovnen på 175 grader over og under varme, mens bollene hever i ca. 15 min til.

Før du setter bollene i ovnen, kan du pensle med litt melk rundt alle bollene. Inn midt i ovnen i ca. 15-17 min.

Hvor fristende er ikke disse, og den fine lilla fargen? 🙂 Vi elsker å spise de med en gang de kommer ut av ovnen, sååå myke, luftige og dufter helt magiske av taro aroma. Disse bør nytes varme, lune eller samme dag for den beste konsistensen. Har du noen til overs kan de oppbevares i en luftett boks, og anbefales å varme de i mikro i ca. 15-20 sekunder. Da smaker de helt nybakte igjen 🙂

TIPS:

 • Nevner dette tipset igjen; Disse bør nytes varme, lune eller samme dag for den beste konsistensen. Har du noen til overs kan de oppbevares i en luftett boks, og anbefales å varme de i mikro i ca. 15-20 sekunder. Da smaker de helt nybakte igjen 🙂
 • Dersom du ikke har tørrgjær for søtbakst eller vanlig bakst, kan du erstatte med 3/4 pakke fersk gjær.
 • Slik ser taro pulveret ut. Mamma fant det fra en asiatisk matbutikk og er fra et thai merke. Finner du ikke dette pulveret og har lyst på kanelboller, kan du erstatte taro med min kanelfyll her 🙂

Håper dere vil teste disse herlige bollene,
Riktig fin helg, klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*