God onsdag alle sammen 🙂
Vi er utrolig glade i sursøt sauser her hjemme, og en sursøt saus i mine øyer skal ha en velbalansert smak av det søte, syrlige og søte. Det skal være friskhet i smaken som ikke gjør sausen mektig. I dag kombinerer jeg derfor min favoritt sursøt saus med enkle og saftige svinekoteletter 🙂 En god og enkel middag på maks 30 min.
Jeg bruker forresten alltid måleskjeer for helt presise oppskrifter. Sjekk gjerne ut innlegget om praktisk info her, for alt det du trenger å vite om på bloggen 🙂
ingredienser til 4 porsjoner
- KOTELETTER
4 svinekoteletter (ca. 700 g)
Salt og pepper
Olje til steking
- SURSØT SAUS
1,5 dl vann
1 dl ketchup
2 ss oystersaus
1 – 1,5 ss sukker
1 ss eddik 5%
1 ts maisenna
1/2 ts salt
- GRØNNSAKER
1 paprika (1/2 grønn og 1/2 gul) i store skiver
1 rødløk i skiver
1 boks ananas ringer – hver ring deles i 6 biter (227 g)
1 gulrot i skiver
- TILBEHØR
2 ss olje til steking
Kokt ris til 4 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
MERK: Om du ønsker å få sausen og kjøttet ferdige samtidig, kan du fint bruke to panner til steking.
- Start med å krydre kotelettene med litt salt og pepper på begge sider. Varm opp ca. 2 ss olje på medium høy varme i en stor stekepanne. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sursøt sausen og forberede grønnsakene.
- Stek kotelettene på begge sider til de blir gjennomstekte. Ta de ut og over på en tallerken. Dekk gjerne med folie og oppbevares varmt til sausen blir ferdig.
- Ha fortsatt på medium høy varme og ha oppi paprika og gulrøtter inn til pannen. Det skal være nok eksisterende olje og væske fra kjøttet i pannen. Stek først i ca. 2-3 minutter, før du tilsetter ananas og løk oppi.
- Bland alle ingrediensene godt sammen og tilsett sausen. Senk varmen ned til medium og kokes i 3-4 minutter, eller lengre om du ønsker en enda tykkere saus. Helt til slutt kan du velge om du ønsker å legge kotelettene tilbake i sausen, eller bare servere med sausen over 🙂
Da er det bare å servere disse herlige kotelettene sammen med den velbalanserte sursøt sausen sammen med ris 🙂
Ta gjerne også en titt på andre take-away retter her!
TIPS:
- Bruk gjerne to panner til steking om du ønsker å få sausen og kjøttet ferdig samtidig.
- Dersom du ønsker å bruke fersk ananas, kan du følge denne oppskriften på min Innbakte Kylling I Sursøt Saus her 🙂
- Du kan også bruke kylling, nakkekoteletter eller biff til denne sausen.
Håper dere vil teste denne nydelige og smaksrike retten,
Klem TuTu