Spicy Garlic Edamame

I lang tid var jeg super nysgjerrig på hvordan edamame smaker, etter å ha sett de i matprogrammer og andre kanaler. Gleden var da stor da jeg for aller første gang fant disse på menyen, og ble helt hekta deretter 🙂 Tenk at noe så enkelt og nesten ikke tar noe tid å lage, kan være så godt? I dag har jeg laget en versjon med hvitløk og tørket chili, med et hint av soyasaus for en umami smak. Passer godt som en supergod snacks eller som siderett.

INGREDIENSER

  • 400 g edamame

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss vann

  • 1 ss olje

  • 1/2- 2 ts chili flakes

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • Havsalt

FREMGANGSMÅTE:

La edamame tine før du starter å lage denne retten:)

  1. Start med å frese hvitløk og olje sammen i ca. 1 min på medium høy varme til du får en lys gyllenbrun farge.
  2. Legg inn edamebønner, tilsett vann og chiliflakes, bland alt godt sammen og sett på lokk i 2 min.
  3. Fjern lokket, skru varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje.
  4. Bland godt i ca. 2 min til vannet blir helt borte. Dryss gjerne en klype havsalt som topping før servering.

Var ikke dette bare super enkelt? Disse bønnene er bare så utrolig enkle å like og passer som sagt både til snacks eller siderett 🙂 Dersom du aldri har spist disse før; klem ut en og en bønne med tennene dine og få med deg den gode smaken utenpå. Vi spiser kun bønnene inni 🙂

Ta en titt på andre japanske oppskrifter her!

TIPS:

  • Jeg brukte 1 pakke edamame på 400 g, som er kjøpt fryst fra vanlig dagligvare. Disse kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Tørket Chili flakes er fra Santa Maria.

Ønsker dere en riktig fin dag, og kom gjerne innom i helgen for en fantastisk deig oppskrift 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*