I lang tid var jeg super nysgjerrig på hvordan edamame smaker, etter å ha sett de i matprogrammer og andre kanaler. Gleden var da stor da jeg for aller første gang fant disse på menyen, og ble helt hekta deretter 🙂 Tenk at noe så enkelt og nesten ikke tar noe tid å lage, kan være så godt? I dag har jeg laget en versjon med hvitløk og tørket chili, med et hint av soyasaus for en umami smak. Passer godt som en supergod snacks eller som siderett.
INGREDIENSER
400 g edamame
2 fed hakket hvitløk
2 ss vann
1 ss olje
1/2- 2 ts chili flakes
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
Havsalt
FREMGANGSMÅTE:
La edamame tine før du starter å lage denne retten:)
- Start med å frese hvitløk og olje sammen i ca. 1 min på medium høy varme til du får en lys gyllenbrun farge.
- Legg inn edamebønner, tilsett vann og chiliflakes, bland alt godt sammen og sett på lokk i 2 min.
- Fjern lokket, skru varmen til høy og tilsett soyasaus og sesamolje.
- Bland godt i ca. 2 min til vannet blir helt borte. Dryss gjerne en klype havsalt som topping før servering.
Var ikke dette bare super enkelt? Disse bønnene er bare så utrolig enkle å like og passer som sagt både til snacks eller siderett 🙂 Dersom du aldri har spist disse før; klem ut en og en bønne med tennene dine og få med deg den gode smaken utenpå. Vi spiser kun bønnene inni 🙂
Ta en titt på andre japanske oppskrifter her!
TIPS:
- Jeg brukte 1 pakke edamame på 400 g, som er kjøpt fryst fra vanlig dagligvare. Disse kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Tørket Chili flakes er fra Santa Maria.
Ønsker dere en riktig fin dag, og kom gjerne innom i helgen for en fantastisk deig oppskrift 🙂
Klem TuTu