Sichuan Spicy Wontons

Da vi landet i Hong Kong for vår aller første Asia tur sammen, var den kjente restaurant kjeden Din Tai Fung første stedet vi satte oss ned for å spise. Gleden og spenningen var stor, ettersom vi hadde sett utallige av videoer og reviews fra dette stedet. Vi elsket alt det vi spiste den dagen, men deres spesiale Spicy Wontons fikk en ekstra stor plass. Kombinasjonen av den akkurat passe sterke chili sausen, sammen med store og saftige wontons, var rett og slett bare magisk!

I dag har jeg derfor prøvd mitt beste å gjenskape de smakene jeg husker, med min egen vri og de ingrediensene kan man få tak i her i Norge 🙂 Jeg har forresten skrevet om praktisk info om hvordan jeg måler og lager oppskriftene mine, så sjekk gjerne det ut her 🙂

ingredienser til 18 stk

 • FYLL
 • 200 g svinekjøttdeig

 • 1 hakket vårløk

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1/2 ss vann

 • 1/2 ss maisenna

 • 1 ts soyasaus

 • 1/2 ts sukker

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ts bakepulver

 • 1/4 ts pepper

 • CHILI SAUCE
 • 1 fed finhakket hvitløk

 • 3 ss soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1-2 ts Sichuan saus

 • 1,5 ts black vinegar

 • TILBEHØR
 • Wonton papir (les tips nederst)

 • 1 hakket vårløk tilt topping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Start med å lage fyllet ved å kombinere alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Bland godt sammen og bruk gjerne kjøkken hansker og lag sirkel bevegelser med fyllet langs bollen. Dette gir deg en god, saftig og bouncy fyll og henger sammen. Marineres i minst 30 min.

Du kan også blande sammen chili sausen og smake til om du ønsker sterkere eller ikke. Les gjerne tips om sausene nederst i oppskriften.

HVORDAN WRAPPER VI?

 1. Legg en full ts med fyll midt på wonton arket. Spre den bittelitt ut som på bildet. Ta litt vann langs kantene.
 2. Brett arket sammen slik at den halverer seg. Klem kantene godt sammen.
 3. Ta litt vann på venstre eller høyre hjørnet, og lim de sammen ved å plassere den ene over den andre.
 4. Press bunnen litt ned slik at de blir stående.

Er ikke de fine? 🙂 Du kan også begynne å koke opp en del vann på høy varme i en stor kjele når du nærmer deg ferdig med brettingen. Bruk enten en stor kjele som er gir stor nok plass til alle wontons å flyte opp, eller kok de i to omganger. Det er viktig at de ikke overlapper hverandre.

Når vannet får et ordentlig oppkok, legger du inn wontons og rører rundt så de ikke sitter fast i hverandre. Når alle wontonsene flyter opp på overflaten, lar du de koke i 2 minutter til. Da er de klare 🙂

Da kan du bare ta ut wontons i en bolle, eller sile ut vannet. Tilsett ønskede mengde med chili sausen over wontonsene. Topp med vårløk, også er det bare å nyte denne smaksrike retten 🙂

Sjekk gjerne andre dumplings oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • Denne dumplings oppskriften kan også lages ut chilisaus, tilsett da 1 ts soyasaus og 1/4 ts salt ekstra til fyllet.
 • Jeg bruker hvite wonton papir fra merket Happy Belly, finner du ikke dette kan gule også brukes. Anbefales å ha mindre fyll i ettersom de gule er litt mindre i størrelsen.
 • Sichuan chili sausen heter “Lao Gan Ma sichuan chili sauce”, og jeg bruker soyasaus fra merket Lee Kum Kee, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker, er det viktig å smake til.

Ønsker dere en riktig fin 17.mai feiring i helgen,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Linn Hovde

  Hei,
  Hvor kjøper du chilli saus og soya saus hen? Altså hvor får du tak i de merkene du har nevnt? Jeg vil gjerne kjøpe inn de samme som du har brukt.

  • Heisann! De kjøpes fra asiatiske matbutikker sånn som det står under tips 🙂 Har du noen asiatiske matbutikker som fører kinesiske varer i nærheten, pleier de som regel å ha produkter fra Lee Kum Kee. Sichuan sausen vet jeg ikke om alle har, men du kan også bruke andre sichuan sauser/paste for lignende smak.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*