Sausage ppang på koreansk eller Sausauge Bread, er en av mange populære bakst man kan få tak i ved koreanske og asiatiske bakerier. Det som gjør disse ekstra unike er det luftige brødet og den gode toppingen som består av mais og løk. Alle de ulike elementene gir en herlig smakskombo som både voksne og barn kommer til å like.
Disse passer perfekt til alle måltider om dagen og hele prosessen er bare super gøy å lage. De holder seg også gode i matboksen og kan nytes både varme og kalde 🙂
INGREDIENSER FOR 6 stk
- DEIG
50 g smør
1,5 dl melk
2 ss sukker
2,5 ts tørrgjær
1 egg
275 g hvetemel
1/4 ts salt
- TILBEHØR
6 store grillpølser (les tips)
Mozarella ost eller revet ost
Ketchup
Tørket oregano/persille
- TOPPING
1 liten boks crispy mais (160 g)
1/2 løk i små terninger
5 ss majones
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!
- Smelt melk og smør på medium varme til smøret akkurat er smeltet.
- Visp deretter inn sukker og egg til sukkeret er oppløst. Ha oppi gjær (temperaturen skal være varmere enn romtemperatur, dette gjør at heve prosessen går raskere). Bruk vispen og rør par runder i blandingen. La blandingen stå urørt i ca. 2 minutter.
- Nå kan du tilsette mel og salt oppi kjelen. Bruk en tresleiv eller lignende og bland til deigen begynner å delvis slippe kantene. Dekk med lokk og la den heve i ovnen på rundt 50 grader over og under varme i ca. 1 time.
- Etter en time har deigen hevet mer enn dobbel størrelse. Strø litt mel på kjøkkenbenken og kna lett i deigen. Fordel deigen i 6 like store boller på ca. 100 g hver.
- Strø lett med mel på benken og kjevle ut en bolle av gangen til en avlang form. Legg pølsen midt på.
- Klem kantene tett sammen og rull dem frem og tilbake slik at du får en glatt deig. Pakk inn alle pølsene før du går over til step 3.
- Bruk en skarp saks og klipp ca. 2 cm inn i pølsen på skrå. Brett den rett ned. Du skal klippe helt gjennom pølsen mens deigen i bunnen fortsatt skal sitte på. Deretter klipper du et snitt til på ca. 1 cm, og bretter det flatt ned på høyre side.
- Gjenta prosessen og brett annen hver gang på venstre og høyre side helt til du kommer til enden. Den siste biten skal bare brettes rett ned. Du skal klippe 8 ganger og få 9 snitt til sammen.
Fordel de utover på stekebrett med litt mellomrom. Dekkes med et håndkle og la de etterheve i 15-20 min.
I mellomtiden kan du forvarme ovnen på 175 grader på over og under varme. Bland også alle ingrediensene til toppingen sammen. Når deigen er ferdig hevet, kan du fordele toppingen jevn utover alle seks innbakte pølsene. Pass på å fokusere langs midten og utover kanten. Legg på ost rett over toppingen og deretter ketchup. Dryss til slutt på litt tørket oregano eller persille, før du steker de midt i ovnen i ca. 25-27 min.
Ser ikke de super fine og fristende ut? Nytes varme, lunke eller kalde, like godt uansett 🙂 Jeg elsker spesielt den gode toppingen som gjør disse innbakte pølsene unike. Løken, blandet sammen med mais og majones gir en veldig og velsmakende kombinasjon.
Sjekk andre oppskrifter på bakst her 🙂
TIPS:
- Jeg brukte en pakke med 6 store bacongrill pølser med ost, for å få de tydelige og synlige når jeg klipper opp deigen. Du kan fint bruke den samme med kun ost. Vanlig grillpølser eller andre pølser funker også fint, da vil snittene og brødet bli noe mindre ettersom vanlige grillpølser er tynnere i størrelsen.
- Både løk og mais kan erstattes med f.eks. paprika.
- Du kan fint dekke hele brødet med toppingen og osten om du ønsker, men sjarmen er å la pølsene fortsatt være synlige, slik som i koreanske bakerier.
Håper dere vil teste denne, og send meg gjerne bilde av deres versjon på Instagram 🙂