Garlic Butter Beef

Denne er i mine øyner en perfekt middag på under 30 min. Smør og hvitløk resulterer til en av mine favoritt aromaer på kjøkkenet, og kombinasjonen med saftig stekt biff og sprø brokkolini er bare himmelsk.

Lurer du på hva du skal lage i dag eller denne uken, anbefales denne på det sterkeste 🙂

ingredienser for 3-4 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 600 g entrecôte

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss honning

 • 1 ts svart kvernet pepper

 • 1/2 ts salt

 • GARLIC BUTTER SAUCE
 • 50 g smør

 • 3 fed hakket hvitløk

 • 1/2 ts salt

 • TILBEHØR
 • 200 g brokkolini

 • Kokende vann

 • Sitron

 • Kokt ris til 3-4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Start med å dele opp biffen i store terninger på ca 3×3 cm, og marineres i minst 15 min. Videre bruker jeg min favoritt metode til harde grønnsaker som jeg har lært av mamma, for å få brokkoli jevn kokt. Kok opp ca. 1 liter vann. Legg deretter brokkoli i en stor bolle. Hell det kokende i bollen og sett alarmen på 1 min. Sil ut ut vannet og skyll godt med kaldt vann.

STEKING:

 1. Smelt smør på medium høy varme. La smøret smelte og blir ordentlig varmt og begynner å boble.
 2. Da kan du legge oppi biffen og spre den jevn ut uten å blande så mye. Husk at du passer på steketiden etter hvor godt stekt du liker biffen.
 3. La kjøttet stekes noen minutter på den ene siden, før du snur om på den andre siden. Ha også oppi hakket hvitløk rett etter du har snudd på biffen. Vent et par min før du blander alt godt sammen.
 4. Senk varmen til medium og ha oppi brokkolini og salt. Blandes godt i ca. 2-3 min til før servering.

Var ikke dette enkelt og rask? Da er det bare å servere denne aromatiske retten sammen med nykokt ris. Ha godt med den nydelige sausen over risen, og server gjerne med litt sitron eller lime-båter for en ekstra frisk smak 🙂

Ønsker du å planlegge middager for denne uken? Sjekk ukesmeny her!

TIPS:

 • Du kan fint bruke andre grønnsaker som brokkoli, sukkererter, stangselleri, bok choi eller lignende. Brokkolini kjøpte jeg fra Extra.
 • Jeg syns det holder å avslutte med 1/2 ts salt, men du kan gjerne ha mer om du foretrekker en saltere smak.
 • Entrecôte foretrekkes ettersom kjøttet er saftig.

Ønsker dere en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

One Comment

 1. Tusen takk, håper du vil teste 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*