Dalgona Bubble Tea

Dalgona Kaffe har virkelig vært min faste drikke flere ganger i uken, helt siden jeg oppdaget den. Det er også utrolig hyggelig å se hvor mange av dere som har teste denne karantene kaffen og sendt meg bilder på Instagram 🙂 Som flere av dere vet, har vi her hjemme et stort hjerte for bubble tea, og vi drikker de så ofte vi kan på ferier. Derfor har jeg i dag laget en versjon som er resultat av to av mine favoritter blandet sammen. Dalgona Bubble Tea! Super enkelt og smaker bare helt himmelsk med en ekstra chewy konsistensen av boba 🙂

INGREDIENSER FOR 3-4 GLASS

 • BOBA PERLER
 • 250 g boba pearls (les tips)

 • 4 liter vann

 • 3-4 ss brunt sukker

 • DALGONA KAFFE
 • 5 ss pulver kaffe

 • 5 ss sukker

 • 5 ss varmt kokt vann

 • Melk

 • Isbiter

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Jeg bruker denne 5 minutters boba perlene. Merk at koketiden og fremgangsmåte blir annerledes om du bruker andre pakker.

Start med å varme opp 4 liter vann i en stor kjele/kasserolle på høy varme. Når vannet får et ordentlig oppkok tilsetter du boba perlene. Vent til alle kulene flyter på overflaten, dekk med lokk og ta ned varmen til medium i 2-3 minutter. Slå deretter av varmen og la kulene trekke i 2-3 min til.

Forbered en bolle med iskald vann og evt. isbiter. Hell ut boba over en sil, skyll lett over med kaldt vann og legg de over i bollen med det iskalde vannet. Rør rundt i ca. 1 minutt. Sil ut alt vannet igjen og bland boba sammen med 3-4 ss brunt sukker i en bolle. La de trekke i seg sukkeret i minst 20 min.

Deretter kan du kombinere pulver kaffe, sukker og varmt vann i en bolle og vipse sammen dalgona kremen i 5 minutter. Ha først gjerne på lav hastighet i 1 min. Deretter øker du opp til medium i 2 min og helt til slutt 2 min til på høy hastighet.

Da er det bare å legge opp denne herlige drikken. Jeg foretrekker å ha boba, melk og dalgona krem i glasset for å blande ordentlig godt opp først, før jeg tilsetter isbiter. Dette gjør det enklere å få en jevn kaffe. Fordel først boba i 3-4 glass. Hell så mye melk oppi at det dekker 2/3 av glasset og fyll resten av glasset med dalgona kremen. Juster gjerne mengde melk og dalgona krem etter hvor sterk du ønsker kaffe smaken.

Ta en titt på andre herlig søtsaker på bloggen 🙂

TIPS:

 • Både disse tapioca kulene “Black sugar flavour tapioca pearl – ready in 5 minutes”, og andre varianter av boba kuler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Jeg bruker Nescafé gull, men du kan også bruke andre merker.
 • Anbefales å bruke opp alle boba kuler samme dag. Du kan også koke halve pakken av gangen eller så mye du ønsker.
 • Brunt sukker kan fint byttes ut med vanlig sukker eller honning når du skal blande med boba.

Håper denne faller i smak, og gleder meg til å dele andre gode oppskrifter med dere den kommende uken,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Gunnar Valen

  Hei. Hvor kan svarte Tapiokaperler kjøpes?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*