Denne thai kylling suppen er blant mine favorittsupper. Ikke bare er den super enkel og tar deg maks 20 minutter å lage, men smakene varmer virkelig hele kroppen. Denne ser kanskje mild ut, men alle urtene og grønnsakene gir den en utrolig smakfull og rund smak 🙂 I dag har jeg valgt å servere den med risnudler som trekker i seg all den gode suppen. Har du lyst på noe enkelt og raskt til middag, må denne bare prøves.
Ingredienser til 4 porsjoner
1 kyllingbryst (200 g)
400 ml kokosmelk
200 ml vann
7 cherry tomater
6 sitronblader
4 skiver galanga
2 sitron gress som deles opp i 3 deler
2 thai eggplant som deles opp i 4-6 skiver
1 sjalottløk
1-2 thai chili
Saften av 1/2 – 1 lime
2 ss fiskesaus
1 ts sukker
1/2 ts salt
Koriander
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kutte opp kyllingen tynne skiver på ca. 1 cm tykkelse. Forbered også alle grønnsakene.
- Ha kokosmelk, vann, galanga, sitrongress og sjalottløk i en kasserolle. Ha på medium høy varme.
- I det du ser at suppen begynner å koke, har du oppi kyllingen, sitronblader, chili, fiskesaus, sukker og salt. Rør slik at kyllingen skiller seg i suppen. Sett på lokk og la det koke i ca. 2- 3 min (avhenger av tykkelsen på kyllingen).
3. Ta av lokket, smak til med lime juice. Ha deretter oppi tomater, sopp og thai eggplant. Bland alt godt sammen før du tar på lokket igjen.
4. La suppen koke på medium til medium høy varme i ca. 2-3 minutter til.
Voila! Denne suppen kan serveres både med risnudler eller kokt ris, og begge deler resulterer til en ordentlig god kosemat på 1-2-3 🙂 Smak gjerne til om du ønsker mer lime eller chiliflakes/chili olje.
For andre supper, ta en titt her 🙂
TIPS:
- Sjekk gjerne denne suppen om du ønsker å variere litt med andre grønnsaker.
- Ha gjerne mer chili om du ønsker en sterkere smak.
Ønsker dere en superfin torsdag, og kom gjerne innom i helgen for en ny og etterlengtet sushi-rett 🙂
Klem TuTu