God søndag alle sammen 🙂
I dag har vi laget en av mine favoritt sushi-ruller som jeg alltid bestiller når vi spiser ute. Sushi er noe vi har hatt mest cravings for i dugnad-tiden, og disse herlige Tempura Makiene med flambert laks og chilimajones dekket virkelig cravingsen. Denne lett flamberte laksen er en perfekt måte å vende seg til å like sushi for nybegynnere, for de som ikke er glad i rå fisk og bare en genial måte å bringe frem den gode “grill” smaken på 🙂
ingredienser til 3 maki
- TEMPURA SCAMPI
6 scampi
125 ml vann
100 g mel
1 ss olje
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Panko
Matolje til steking
- SUSHI RIS:
300 g kokt sushi ris (ca. 125 g ukokt ris)
1,5 dl vann
1,5 ss sushi eddik
1 ss sukker
0,5 ss sake
0,5 ts salt
- ANNET
250 g Salma Laks i tynne skiver på 0,5 cm
6 lange skiver agurk
4 ss chilimasjones (2 ss majones + 2 ss sriracha)
3 halve nori ark (1 hel + en halv)
1 vårløk i strimler
Sesamfrø
Soyasaus
Wasabi
Ingefær
FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk @alt_asiatisk på Instagram for step-by-step video 🙂
Følg denne oppskriften for fremgangsmåten på Tempura Maki (tempura scampi og sushi ris) 🙂
- Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/3 av risen på arket. Spre risen godt ut uten å mose riskornet. Strø deretter et jevnt lag med sesamfrø på risen.
- Snu noriarket og risen. Legg 2 skiver agurk, litt vårløk og 2 scampi oppå arket.
- Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. Pass på at du ikke presser altfor hardt.
- Legg deretter en og en skive laks ved siden av hverandre bortover sushi rullen. Legg bambus matten på og klem lett på begge sider slik at laksen sitter last på rullen. Bruk en skarp kniv og del rullen opp i 6-8 like store biter. Flamber deretter rullen etter dine egne preferanser (denne er også god om du ikke ønsker å flambere).
Da er det bare å legge makien over på et fat og servere med chilimasjones, soyasaus, wasabi og ingefær. Her har jeg blandet sammen chilimajonesen og helt den over en pose, klipt et lite hull for å sprøyte sausen jevn over rullene. Det samme gjorde jeg med hjemmelaget teriyaki saus som vi hadde klart fra kjøleskapet (les tips).
Så er det bare å nyte disse herlige rullene 🙂
TIPS:
- Sake kan kjøpes fra noen asiatiske matbutikker. Finner du ikke dette kan det fint sløyfes.
- Dersom du ikke ønsker chilimajonesen altfor sterk, kan du justere mengden til f.eks. 3 ss majones og 1 ss Sriracha.
- Teriyaki saus kan også kjøpes ferdiglaget i vanlig dagligvare. Velg en som er litt tykk i konsistensen. Vi syns denne sausen bidrar til å løfte retten, men kan fint sløyfes om du ikke foretrekker det.
- Chilimajones kan også kjøpes ferdiglaget fra asiatiske matbutikker.
- Du kan også bytte ut agurk med avokado.
Håper dere vil teste denne herlige tempura makien, og riktig God Påske videre,
Klem TuTu