Før påskeferien ble jeg spurt om å være med på en liten challenge der jeg skulle lage en saus eller dipp sammen med tre andre herlige damer på Instagram 🙂 Resultatet ble en ny versjon av min favoritt peanøttsaus som jeg elsker å servere sammen med sommerruller, satay eller bare til å dyppe grønnsaker med. Denne gangen ble sausen laget med kokosmelk, som ga sausen en helt annen dimensjon og nydelig tekstur.

Kombinasjonen på friske sommeruller fylt med hvitløksmarinerte scampi og denne sausen er helt nydelig nå som våren endelig er kommet.
ingredienser til 8 sommerruller
- HVITLØKS SCAMPI
16 scampi
2 ts sesamolje
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts salt
2 fed hakket hvitløk
- KOKOS-PEANØTTSAUS
2 fed finhakket hvitløk
4 ss hoisinsaus
2 ss crunchy peanøttsmør
2 ss soyasaus
2 dl kokosmelk
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
1 ss olje til steking
Peanøtter til topping
- GRØNNSAKER
8 rispapir
Rødkål i tynne skiver
Agurk i tynne strimler
Salat
Risnudler
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram 🙂



Start med å skrelle av skallet på scampiene og fjern ryggeraden. Del hver scampi i to på langs slik at du får 32 like halvdeler. Tilsett alle ingrediensene i til marinaden og la det marineres i minst 15 min mens du forbereder resten av ingrediensene.



Videre kan du lage denne nydelige peanøttsausen som inneholder kokosmelk. Ønsker du bare en vanlig peanøttsaus, kan du sjekk disse oppskriftene 🙂
- Varm olje på medium høy varme og fres hvitløken til den er gyllenbrun.
- Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus. Bland alle ingrediensene godt sammen og skru varmen ned til lav.
- Bland inn kokosmelken (les tips) og la sausen koke i 4-5 minutter, eller til ønsket tykkelse. Merk at sausen også vil tykne mye når den avkjøles.
- Ha helt til slutt oppi sesamoljen og smak evt. til om du ønsker noe salt i sausen ettersom noen hoisinsauser er saltere eller søtere enn andre.



Varm en panne på medium høy varme med litt olje og stek scampiene på begge sider til de blir gjennomstekte.
HVORDAN RULLER VI?



- Dypp et rispapir i maks 3-5 sekunder i lunkent vann. Legg på salat, risnudler, rødkål og agurk på den ene halvdelen av rispapiret.
- Løft den kanten som er nærmest deg og brett det over ingrediensene. Legg på 4 halve scampier med den rød siden ned.
- Brett sidene inn mot midten.
- Rull rullen stram fremover slik at den blir fast og god.



Da er det bare å servere med peanøttsausen vår, og ha gjerne oppi litt Sriracha eller chili olje om du ønsker ekstra kick 🙂
Sjekk også andre sommerruller oppskrifter her!
TIPS:
- Har du glutenintoleranse kan f.eks. soyasaus og hoisinsaus også kjøpes glutenfrie fra asiatiske matbutikker.
- Har du kjøpt en kokosmelk som er tykk og hard? Hell det ut i en bolle og varm i ca. 30 sek – 1 min i mikroen. Da vil melken bli flytende igjen.
- Ønsker du peanøttsaus uten kokosmelk, kan du teste min go-to-oppskrift her.
- Jeg bruker firkantede rispapir fra asiatiske matbutikker. Runde kan fint også brukes, og du finner de både fra asiatiske og dagligvare butikker.
Ønsker dere en fin dag videre, og kom innom i helgen for nydelige mochi ice cream 🙂
Klem TuTu