Sesame Chicken

Denne oppskriften har flere ventet på, og jeg er så glad for at jeg endelig kan krysse den av listen 🙂 Sitter du med en oppskrift eller tips til meg, er det bare å sende meg DM/PM på Instagram/Facebook.

Denne smaksrike og populære kylling retten ble fort spist opp hos oss. Her får du en perfekt balanse av det søte, syrlige og litt salte, sammen med herlig aromatisk sesamolje og frø. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger at korean gochujang har vært utsolgt flere steder, så denne sesame chicken er et like godt alternativ dersom du ønsker en non-spicy versjon av min Spicy Korean Fried Chicken.

ingredienser for 4 porsjoner

  • INNBAKT KYLLING
  • 700 g kyllingbryst (3 stk)

  • 100 g hvetemel

  • 75 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 eggehvite

  • Matolje til frityrsteking

  • SESAME SAUCE
  • 1 fed hakket hvitløk

  • 2 ss ketchup

  • 2 ss soyasaus

  • 1-2 ss flytende honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss riseddik

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ss sesamfrø

  • TILEBHØR
  • Kokt ris

  • Hakket vårløk

  • Ekstra sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å varme opp olje til frityrsteking på medium høy varme. Du trenger nok til at den dekker kyllingen. Deretter deler du hvert kyllingbryst i store terninger på ca. 3×3 cm. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Kombinerer mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og bland det sammen med kyllingen.
  2. Frityrstekes i ca. 5 min på medium høy varme, eller til kyllingen får en lys gyllenbrun farge og blir sprø. Legg kyllingen på en rist eller et fat med litt papir under når den er ferdigstekt.
  3. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sausen. Les gjerne tips om honning nederst. Når all kyllingen er ferdig stekt, kan du varme opp en panne på medium høy varme. Når pannen er ordentlig varm, tilsetter du sausen og lar den puttre i 1 min.
  4. Senk varmen til lav og tilsett kyllingen. Bland godt så sausen trekker seg inn i noen minutter. Avslutt med å blande inn vårløk, og gjerne ekstra sesamfrø om du ønsker nå eller ved servering.

Sesame Chicken serveres som den er, med grønnsaker eller med kokt ris 🙂 Her hjemme ble det agurk og litt salatblader sammen med ris.

Ta også en titt på andre populære take-away retter her.

TIPS:

  • Du kan gjerne bruke kyllinglår filet om du ønsker saftigere kjøtt.
  • Jeg brukte 2 ss honning, men noen honninger har en sterkere eller mildere smak enn andre, så smak gjerne til med en først.
  • Raps eller frityrolje anbefales.
  • Du kan fint bytte ut brunt sukker med vanlig sukker, og vanlig eddik i stedet for riseddik. Bare husk å smake til 🙂

Ønsker dere en riktig fin dag, og kom gjerne innom i helgen for splitter ny ukemeny og en deilig bao oppskrift 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*