Pastell Mochi Ice Cream

Nå som våren virkelig er her og sola skinner nesten hver dag, er det lite som frister mer enn å sette seg ned med hjemmelaget mochi ice cream for min del 🙂 Jeg bare elsker den chewy og myke risdeigen, og hele den artige prosessen når jeg lager disse. Det beste med å lage disse hjemme er for meg at du kan velge dine egne smaker og at man alltid har noe godt liggende i fryseren 🙂 I dag har jeg laget en enda enklere og mindre tidskrevende versjon enn min tidligere oppskrift.

Disse nydelige pastell fargene er inspirert av en leser som sendte meg hennes versjon på Instagram 🙂 Jeg elsker å sende og dele deres bilder, så tagg meg gjerne på @alt_asiatisk eller send meg bilde direkte i DM om du har lukket konto 🙂

ingredienser til 6 mochi ice cream

 • 50 g glutinous rice flour

 • 70 g sukker

 • 70 ml vann

 • 0,5 ts vaniljesukker

 • Potetmel

 • Konditorfarge

 • 6 iskrem kuler

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk step-by-step på Instagram høydepunkter.

Dagen før formet jeg iskrem kulene ved å scoope ut 6 like store kuler, pakket de inn med plastfolie og inn i fryseren. Dette kan også gjøres noen timer i forveien, men pass på at isen skal bli steinhard når du pakker den inn. Her bruker jeg Häagen-Dazs sin vanilje og dulce de leche smak, pluss en vanlig jordbær fløteis.

Start med å blande sammen glutinous rice flour, sukker, og vaniljesukker i en bolle. Tilsett vann og blandes godt opp før du dekker over bollen med plastfolie. Settes inn i mikrobølgeovnen på 600 watt i 1 min og 30 sek. Bland godt opp og inn en gang til i mikroen i 45 sek til.

Bland deigen godt opp før du strør du et godt lag med potetmel på kjøkkenbenken, og velter deigen ut. Strø et lag med potetmel over deigen og pakk deigen inn i plastfolie. Klem den litt flat og avkjøles i kjøleskapet i 30-45 minutter. Deigen skal bli helt avkjølt.

Når deigen er helt avkjølt, kan du dele den i 3 like store deler. Tilsett deretter noen dråper av konditorfarge i to av deigene (les tips). Fordel fargen inn i deigen ved å kna godt i 3-5 minutter. Ha litt potetmel ved siden av og strø litt på dersom du merker at deigen klistrer seg fast. Husk også å kna den hvite deigen godt for å få den samme konsistensen. Ønsker du ikke å bruke konditorfarge eller kna på deigen, kan du bruke denne oppskriften 🙂

Før du begynner å forme disse kan du klippe opp 6 store biter med plastfolie, som skal brukes til å pakke inn mochiene med.

HVORDAN FORMER VI?

 1. Del hver farge i to like store boller. Form en rund ball med deigen, og klem deretter fagen flat ut med fingrene dine. Husk å klem den ytterste delen ekstra, slik at du har mer deig i midten.
 2. Det er viktig at isen ikke smelter, så ta ut en og en av gangen, etter at du har fullført step 2. Fjern plastfolie rundt isen, og legg på midt på mochi deigen.
 3. Dra kantene opp mot midten og klem de godt sammen. Her bør du være så rask som mulig og klyp deigen tett sammen slik at isen ikke smelter ut av deigen.
 4. Legg deigen ned på litt potetmel og form mochien til en rund form. Pakk deretter den inn par runder i plastfolie, før du legger den inn i fryseren. Den bør minst være i fryseren i et par timer før servering.

La mochi isen være i romtemperatur i 3-5 min før servering 🙂 Også er det bare å nyte disse i det fine været.

Ta en titt på andre søtsaker her 🙂

TIPS:

 • Glutinous rice powder er ikke lik som vanlig rice flour. Denne er helt nødvendig å bruke for å oppnå den autentiske chewy konsistensen. Melet kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Jeg liker litt vaniljesmak i deigen min, men du kan fint sløyfe om du ønsker ren mochi smak i deigen.
 • Bruk iskrem smak etter egne ønsker.
 • Merk at alle mikroer er ulike, så det kan hende tiden varier 10 sek pluss eller minus 🙂
 • Du kan også bruke sorbet, men merk at det kan smelte raskere.
 • Jeg brukte Dr. Oetker sin 4-tubers konditor farge. Du kan fint sløyfe konditorfargene om du ikke foretrekker å bruke det. Husk likevel å kna deigen for å oppnå ønsket konsistens.

Håper dere vil teste disse nydelige mochi iskremene, og ønsker alle en riktig fin søndag videre 🙂
Klem TuTu

4 Comments

 1. Jeg oppdaget siden din i dag og hva jeg har gått glipp av 😍 Laget mango mochi i dag, super oppskrift! Og kjøpt inn til diverse dimsum og lumpia til fredag og barnefri:) Er de oppskriftene halvparten så bra som mochien i dag så blir dette min nye go to 🥰 Tusen takk! Gleder meg til å kjøpe boka di:)

  • Ååå tusen hjertelig takk for fine ord, og for at du titter innom 😍 Så hyggelig å høre, og håper alt annet du tester faller i smak 😀 Hyggelig at du ønsker å ebstilel boka mi, den er forresten på maks rabatt hos ARK.no nå 🙂

 2. Hei, kan man lage dette hvis man ikke har mikrobølgeovn?

  • Heisann, har sett flere oppskrifter der det går å dampe deigen 🙂 Du kan enten google eller søke på youtube for eksakt fremgangsmåte og mål.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*