Pannestekte Bao Buns

Sheng Jian Bao, eller pannestekte bao buns/baozi med svinekjøtt som de kan oversettes til, er kinesiske bao buns der halve deigen blir dampet, og den andre delen er sprøstekt. Disse herlige spesialiteten fra Shanghai, er ren delikatesse i mine øyner. Her får du en vel kombinert balanse av super sprø bunn, fluffy deig, og det saftige fyllet som gir en herlig smak til bollene.

Disse ser kanskje komplisert ut, men du kommer til å bli overrasket over for tilfredstillende det er å forme disse søte bollene. Det er heller ikke nødvendig med helt perfekte brett, for det er smaken av disse som teller 🙂 Jeg deler flere gode tips og brette-tips i fremgangsmåten under.

ingredienser til 16 stk

  • DEIG
  • 350 g hvetemel

  • 200 ml lunkent vann

  • 2 ts sukker

  • 1/2 ts tørrgjær

  • KJØTTFYLL
  • 400 g svinekjøttdeig

  • 1 hakket vårløk

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 ts revet ingefær

  • 2 ss vann

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss soyasaus

  • 2 ts sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • DAMPE/STEKE
  • 2 ss olje

  • 2 dl lunkent vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å kombinere mel, tørrgjær og sukker i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett lunkent vann og start maskinen på medium hastighet i 4-5 min til du får en jevn og fin deig. Løft deigen opp fra bollen, form en rund og fin bolle. Dekk deretter bollen og la den heve i ca. 1 time ved et varmt sted, deigen skal være minst dobbel i størrelsen.
  2. I mellomtiden kan du blande kjøttdeig, vårløk, ingefær og hvitløk sammen. Tilsett deretter alle smakstilsetningene og la fyllet marinere mens vi venter på deigen. Anbefales minst 40 min.
  3. Når deigen har doblet seg kan du velte den ut med litt mel på kjøkkenbenken. Kna godt i deigen så du fjerner alle luftboblene.
  4. Fordel deigen i 16 like store boller. Dekk de med et kjøkkenhåndkle mens du former dem.
  1. Bruk håndflaten din til å banke bollen flat ned. Deretter bruker du en kjevle og kjevler ut kun langs kanten, slik at deigen er tykkere i midten.
  2. Legg ca. 1 full ss med fyll i midten av deigen. Løft deigen opp og legg den på håndflaten din.
  3. Deretter legger du tommelen på innsiden og pekefingeren på yttersiden av deigen. Bruk pekefingeren til å samle brett, og brett ca. 1 cm store brett langs hele fyllet frem til du kommer tilbake til startspunktet.
  4. Samle den deigen du holder til en liten rund ball og klem den godt i midten av bollen.
    Merk at du også kan brette kantene godt sammen og steke med den siden ned mot pannen, slik at du får en rund of fin dampet form i stedet 🙂

Dekk alle bolle som er ferdig formet med et kjøkken håndkle, og la de etterheve i ca. 15-20 min.

  1. Legg 8 bao buns i en panne med ca. 2 ss olje.
  2. Tilsett 2 dl lunkent vann, skru varmen på medium høy og sett på lokket. Damp disse i 12-14 min.
  3. Ta deretter av lokket la vannet fordampe. La den resterende oljen steke bunnen sprø igjen.
  4. Det vil ta ca. 4-5 minutter. Løft bollene forsiktige opp slik at du ikke lager hull på dem.

Jeg liker å blande 1 ss soyasaus, 1 ts eddik, noen dråper sesamolje og litt chili olje som dipping saus til disse. Anbefales på det sterkeste ettersom sausen gir en velbalansert smak til retten 🙂

Ta en titt på min splitter nye ukesmeny her!

TIPS:

  • Dersom du ikke har kjøkkenmaskin, kan du fint kna for hånd.
  • Du kan også lage 20-24 boller om du ønsker mindre bao.
  • Jeg bruker sauser fra merket Lee Kum Kee.

Håper disse faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*