Kylling Dumplings

God mandag:)

De siste ukene har jeg fått så utrolig mange fine bilder tilsendt på Instagram, og det er koselig å se at mange bruker denne tiden til matlaging med familien 🙂 I dag deler jeg derfor enda en familie vennlig oppskrift, for deg som vil lage noe godt med barna, eller gjøre noe hyggelig med de som er hjemme 🙂

Disse kylling dumplingsene, også kalt Har Gow er utrolig saftige, myke og vare utrolig runde og gode i smaken. Har Gow papir har en chewy og myk konsistens, som gjør disse dumplingsene unike. Les gjerne tips om disse nederst.

ingredienser til ca. 30 dumplings

  • 400 kylling kjøttdeig

  • 1 revet gulrot

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 2 ts sesamolje

  • 2 ts sukker

  • 2 ts oystersaus

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts revet ingefær

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Har Gow papir

  • Vann

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

Start med å kombinere alle ingrediensene i en bolle. Bland alt godt sammen og ta gjerne å løfte opp hele fyllet og banke det nedi bollen i 2-3 minutter. Dette er et tips vi lærte bort på kurset mitt. Dette vil gi deg saftige og bouncy dumplings 🙂 La fyllet marineres i minst 30 minutter.

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Legg ca. 1,5 ts fyll i midten av arket og spre den litt ut som på bildet. Deretter pensler du litt vann langs kanten.
  2. Brett sidene sammen til en halv måne, og klem kantene godt.
  3. Legg tomlene dine på kantene på dra de innover mot deg.
  4. Ta litt vann på venstre tipp og legg høyre tipp over. Klem tippene godt sammen.

Er ikke disse supersøte? Dampes i ca. 12-14 minutter. Bambus damper, en høy potetrist eller andre dampemetoder kan også brukes.

Da er det bare å servere disse med litt soyasaus og evt. chiliolje for ekstra kick 🙂 Saftige og super gode!

Ta en titt på flere dumpling-soppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Dersom du ikke får tak i Har Gow ark, kan også vanlig dumplings/gyoza ark brukes. Begge kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Svinekjøttdeig, karbonadeig eller kjøttdeig kan også brukes.
  • Husk at du også kan bruke andre dampe metoder, som f.eks. med potetrist eller andre maskiner. Pass bare godt på at vannet ikke kommer for tett på dumplingsene.

Husk å sjekke ut Instagram høydepunkter for video 🙂 Ha en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*