God mandag:)
De siste ukene har jeg fått så utrolig mange fine bilder tilsendt på Instagram, og det er koselig å se at mange bruker denne tiden til matlaging med familien 🙂 I dag deler jeg derfor enda en familie vennlig oppskrift, for deg som vil lage noe godt med barna, eller gjøre noe hyggelig med de som er hjemme 🙂
Disse kylling dumplingsene, også kalt Har Gow er utrolig saftige, myke og vare utrolig runde og gode i smaken. Har Gow papir har en chewy og myk konsistens, som gjør disse dumplingsene unike. Les gjerne tips om disse nederst.
ingredienser til ca. 30 dumplings
400 kylling kjøttdeig
1 revet gulrot
1 fed hakket hvitløk
1 hakket vårløk
1 ss soyasaus
1 ss vann
1 ss maisenna
2 ts sesamolje
2 ts sukker
2 ts oystersaus
1 ts bakepulver
1 ts revet ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
Har Gow papir
Vann
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!
Start med å kombinere alle ingrediensene i en bolle. Bland alt godt sammen og ta gjerne å løfte opp hele fyllet og banke det nedi bollen i 2-3 minutter. Dette er et tips vi lærte bort på kurset mitt. Dette vil gi deg saftige og bouncy dumplings 🙂 La fyllet marineres i minst 30 minutter.
HVORDAN WRAPPER VI?
- Legg ca. 1,5 ts fyll i midten av arket og spre den litt ut som på bildet. Deretter pensler du litt vann langs kanten.
- Brett sidene sammen til en halv måne, og klem kantene godt.
- Legg tomlene dine på kantene på dra de innover mot deg.
- Ta litt vann på venstre tipp og legg høyre tipp over. Klem tippene godt sammen.
Er ikke disse supersøte? Dampes i ca. 12-14 minutter. Bambus damper, en høy potetrist eller andre dampemetoder kan også brukes.
Da er det bare å servere disse med litt soyasaus og evt. chiliolje for ekstra kick 🙂 Saftige og super gode!
Ta en titt på flere dumpling-soppskrifter her 🙂
TIPS:
- Dersom du ikke får tak i Har Gow ark, kan også vanlig dumplings/gyoza ark brukes. Begge kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Svinekjøttdeig, karbonadeig eller kjøttdeig kan også brukes.
- Husk at du også kan bruke andre dampe metoder, som f.eks. med potetrist eller andre maskiner. Pass bare godt på at vannet ikke kommer for tett på dumplingsene.
Husk å sjekke ut Instagram høydepunkter for video 🙂 Ha en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu