Biff Chop Suey, min mest populære oppskrift fra 2019 som fortsatt har tronen som den mest besøkte oppskriften på bloggen med 13 000 visninger 🙂 Etter flere forespørsler om en versjon med kylling over lengre tid, har jeg endelig kunne krysset denne av lesernes-ønskeliste. Jeg noterer alltid ned tips eller ønsker fra dere, og det er bare å komme med ønsker til meg på Instagram eller Facebook, ettersom vi holder på å oppdatere kommentarfeltet her på bloggen.
Jeg bruker fortsatt den samme marinering teknikken for å få kylling mør og god. Håper du vil vil være med å lage denne nydelig chop suey retten med herlige grønnsaker og en magisk saus som går helt perfekt sammen med ris eller nudler 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
- KYLLING MARINADE
2 kyllingbryst (450 g)
2 ss maisenna
1,5 ss vann
1 ss olje
2 ts natron
0,5 ts salt
Olje til steking
- CHOP SUEY SAUS
4 dl vann
3 ss light soyasaus
2 ss maisenna
1,5 ss oystersaus
1 ss dark soyasaus
1 ss sukker
2 ts asiatisk kjøtt buljong pulver
1 ts sesamolje
0,5 ts pepper
- GRØNNSAKER
1 stor boks babymais (425 g)
1 boks bambus (225 g)
1 boks vannkastanje (225 g)
3 sjampinjong i skiver
1 brokkoli i buketter
1 gulrot i skiver
1 fed hakket hvitløk
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram høydepunkter!
- Start med å kutte hvert kyllingbryst i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Dersom du syns det er vanskelig å få skivene tynne og jevne, kan det være til fordel å fryse kjøttet litt slik at det blir fastere og enklere å få fine biter (dersom du gjør dette, bør du spre skivene på en tallerken eller et brett til kjøttet blir tint før du marinerer det).
- Deretter kan du løsne kjøttet fra hverandre med vann. Bland sammen maisenna, natron og salt, og tilsett blandingen sammen med kjøttet. Bruk god tid for å spre marinaden jevn over.
- Ha til slutt oppi olje, bland godt en siste gang, og separer gjerne skivene fra hverandre og legg de systematisk oppå hverandre slik at det blir lettere å steke dem.
- La kjøttet marineres i minst 15 min mens du forbereder sausen og grønnsakene. Jeg bruker den samme brokkoli metoden som her 🙂
- Varm ca. 3-4 ss olje i en panne på medium høy varme, og legg et og et kjøttstykke i oljen av gangen. Stekes i ca. 2-3 min til sammen. Legg alt det stekte kjøttet over på en tallerken.
- Tilsett hakket hvitløk i samme panne og fres til den blir gyllenbrun. Ha oppi brokkoli, sopp og gulrot. Stekes i ca. 2-3 min avhengig hvor sprø du liker grønnsakene.
- Deretter legger du tilbake kylling sammen med babymais, bambus og vannkastanje, og blander alt godt sammen. Ta varmen ned til medium.
- Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen sammen med resten av ingrediensene og rør jevnlig slik at den ikke klumper seg i ca. 5 min. Du kan justere på tiden etter hvor tynn/tykk du foretrekker sausen.
Da er det bare å servere denne smakfulle retten sammen med kokt ris 🙂 Skikkelig herlig kosemat med mange gode grønnsaker og mør kylling.
Ta en titt på flere take-away retter her 🙂
- Du kan også bytte ut med andre grønnsaker som f.eks. paprika, sukkererter, eller lignende.
- Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (sistnevnte kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
- Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
- Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.
Ha en riktig fin påskeferie videre,
Klem TuTu
Denne chop sueyen er kjempegod, enkel å lage og smaker akkurat som den man får på restaurant! Jeg hadde ikke alle ingrediensene til sausen, så da improviserte jeg med det jeg hadde i kjøkkenskapet hjemme. Bytta også ut sukkeret med honning da jeg syntes det passer til asiatiske smaker 😁 denne retten kommer jeg til å lage igjen
Så hyggelig å høre, tusen takk 🙂
Hei.
Er dette en rett som kan fryses, for så varmes opp igjen? På forhånd takk for svar
Hei, det går fint, men da ville jeg ikke koke grønnsakene helt ferdige og la sausen fortsatt være litt flytende enn tykk. Slik at den blir god når du varmer opp 🙂
Kjempegod rett, falt i smak hos tenåringene mine også?
Ååå det er så koselig å høre, tusen hjertelig takk 😀 God mandag!
Min samboer er veldig glad i asiatisk mat. Jeg vil overraske ham med å lage denne retten. Hvor lang tid burde jeg beregne på å bruke? Jeg har ikke laget dette før.
Så hyggelig, dersom det er din første gang, ville jeg ha satt av rundt 45 min, så er du sikker på at du rekker det 🙂
Heisann. Sesamolje har en god og aromatisk smak og er ikke lik som vanlig olje. Kan kjøpes fra både vnalig dagligvare og asiatiske matbutikker, så dersom du ikke har kan den sløyfes i stedet for å tilsette olje 🙂