Curry Med Kylling Karaage

Da vi var i London tidlig i februar i år, fikk jeg virkelig en helt ny smaksopplevelse av japansk curry. Her hjemme er curry ordentlig kosemat til regndager eller kalde dager, eller til sen kveldsmat når vi virkelig ønsker noe godt og varmt. Vi fikk servert denne curryen sammen med japanske frityrstekte kylling, også kalt Karaage sammen med stekt ris. Denne trioen var en helt ny og herlig opplevelse for ganen.

I dag serverer vi curry og karaage sammen med nykokt ris for å få frem de tydelige curry smakene. Resultatet blir en sprøstekt kylling som er saftig på innsiden, kombinert med en smaksrik curry med poteter og gulrøtter.

INGREDIENSER FOR 5-6 PORSJONER

  • KYLLING KARAAGE
  • 400 g lårfilet av kylling

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sake

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • FRITYR
  • Ca. 50-60 g potetmel

  • Olje til frityrsteking

  • CURRY
  • 8 dl vann

  • 3 poteter

  • 2 gulrøtter

  • 1 hakket løk

  • 2 ss olje

  • 1/2 pakke Vermont Curry (6 terninger)

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele hvert kyllinglår i 2-3 store biter. Marinere kyllingen og la den ligge mens du koker curry.

CURRY:

  1. Fres løk med 2 ss olje på meidum høy varme til du begynner å få en gyllenbrun farge.
  2. Ha oppi poteter (deler hver potet i ca. 8 like store biter) og gulrøtter (1 cm tykke skiver på skrå) og stekes i ca. 2 min.
  3. Tilsett vann og la blandingen få et oppkok. Sett på lokk og la det koke i ca. 10 min på medium varme til ingrediensene nesten er ferdigkokte.
  4. Tilsett curry terningene og bland godt alt løser seg opp. Rør jevnlig i la ca. 5 min til curryen blir tykk og god (eller lengre om du ønsker tykkere. Juster tykkelsen etter din egen preferanse).

KARAAGE:

Du kan velge å frityrsteke kyllingen mens curryen koker, eller vente til etter curryen er ferdig.

  1. Varm en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Oljen bør være så høy at den dekker kyllingen.
  2. I mellomtiden bruker du et stort fat eller en form til å blande sammen kyllingen og potetmeletet. Ha først potetmel i formen, og dipp en og en kylling bit i melet. Sørg for at alle bitene blir godt dekket med potetmel.
  3. Rist litt av melet før du frityrsteker kyllingen i oljen. Det vil ta 6-7 min før kyllingen blir gjennomstekt. Merk at potetmel gjør at kyllingen får en lys frityr skorpe, og ikke gyllenbrun som ved bruk av hvetemel.

Da er det bare å servere curryen og karaage sammen med ris. Denne komboen er virkelig bare magisk, og passer kjempegodt nå som det er litt kaldere dager. Vi server med litt Fukujinzuke, som er en type japansk syltede grønnsaker i tillegg 🙂

Ta en titt på andre japanske retter her.

TIPS:

  • Jeg fant denne Vermont curry – touch of apple and honey: Medium hot, som virkelig har blitt min nye favoritt. Den har en rundere og mer velbalansert smak mellom det søte og salte. Dersom du ikke finner denne, kan Golden curry pakken fra mine tidligere oppskrifter brukes. Begge pakkene finnes på diverse asiatiske matbutikker.
  • En hel pakke Vermont curry inneholder 2 pk med 6 curry terninger oppi hver. Ønsker du å doble oppskriften, kan bruke hele pakken, altså alle 12 terningene.
  • Har du lyst på kjøtt i selve curryen? Sjekk mine tidligere oppskrifter her.

Med ønske om en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*