Wontons Med Sopp Og Glassnudler

I dag er vi tilbake til dumplings igjen, eller mer spesifikk wontons 🙂 Etter at jeg lagde vegetar pannestekte dumpling for aller første gang, har de blitt mye etterspurt om her hjemme! Vi er superglad i sopp, og komboen sammen med glassnudler og andre herlige ingredienser gjør disse dumplingsene så utrolig unike og smakfulle! I dag får du en super enkel versjon som virkelig tilfredsstiller gangen 🙂

PS! Ønsker du å lære deg ulike dumplingsteknikker og være med på en ordentlig hyggelig kveld med god mat? Sjekk dumplingskursene mine her? 🙂

INGREDIENSER TIL CA. 40 WONTONS

  • FYLL
  • 50 g tørket shitake sopp / ca. 275 g ferdig bløtet uten vann

  • 150 g ferdig bløtet glassnudler

  • 2 hakket vårløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 – 1 1/2 ts sukker eller 1 ss honning

  • 1/2 ts svart pepper

  • TILBEHØR
  • Wonton ark til damping

  • Soyasaus og evt. chiliolje til dipping

FREMGANGSMÅTE:

Jeg foretrekker å dekke tørket shitake sopp med vann i en bolle kvelden før, slik at de blir ordentlig store og fine. Har du dårlig tid kan du bløte dem med kokende varmt vann. Dekke over bollen og la de vokse i ca. 30 min til 1 time. Glassnudler tar deg maks 20 minutter å bløte.

Klem vannet godt ut av både soppene og nudelen. Del soppene opp i mindre terninger og hakk opp nudelen i kortere strenger på 2-3 cm.

Deretter freser du hvitløk og vårløk på medium høy varme i ca. 2 minutter. Tilsett soppen, 2 ss soyasaus, sesamolje og enten honning eller sukker. Stek blandingen i ca. 3 minutter til, før du til slutt tilsetter glassnudler, 1 ss soyasaus og pepper. Soppen tar lengre tid til å trekke i seg smakene enn nudelen, derfor tilsetter vi soyasausen i to omganger, begge får en god smak. Stek fyllet i ca. 2-3 minutter til, så er den klar.

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Start med å legge ca. 1 fyll ts med fyll i midten av wonton arket. Deretter kan du pensle litt vant langs katen rundt hele arket.
  2. Klyp to av sidene sammen som du ser på bildet.
  3. Gjenta prosessen på motsatt side og sørg godt for at du klemmer de hardt nok sammen.
  4. Til slutt klemmer du også de to resterende sidene sammen og pass på at tippen også er dekket.

Damp disse i ca. 5-7 min i en bambusdamper eller andre metoder.

Serveres varme og gjerne med litt soyasaus og chili olje for ekstra kick 🙂 Så enkle og gode!

Ta en titt her for flere dumplings oppskrifter 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke ca. 20 ferske shitake sopp. Husk at smaken er litt annerledes når de er ferske, så smak til med sauser. Du kan også bruke andre typer sopp.
  • Jeg bruker kinesisk soyasaus og sesamolje fra Lee Kum Kee, for en autentisk smak, men du kan også bruke andre merker. Husk å smake til ettersom noen soyasaus er saltere enn andre.
  • Wonton ark kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en nydelig tirsdag videre! På torsdag kommer det forresten Chicken Cashew som mange har etterspurt om på Instagram, så følg gjerne med for den splitter nye oppskriften 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*