Thai Agurk Og Sjømat Salat

God mandag!

Håper dere har hatt en fin start på uken så langt 🙂 Her hjemme blir det en repetisjon av denne smaksrike og super enkle thai salaten. Thai salater av alle slag; mango salater, nudelsalater eller papaya salat, er alle store favoritter her hjemme. Nylig lagde vi en herlig versjon med agurk som hovedingrediens, og resultatet ble virkelig en herlig frisk og sprø salat på kun 15 min 🙂

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • 8 scampi

  • 8 akkar biter

  • 2 – 3 ss peanøtter

  • 1 agurk i skiver

  • 1/2 spisspaprika i tynne strimler

  • 1/4 rødløk i skiver

  • Hakket koriander

  • Sprøstekt løk

  • SAUS
  • 3 ss fiskesaus

  • 2 1/2 ss sukker

  • 2 finhakket hvitløk

  • 1/2-2 hakket/banket thai chili

  • Saften av 1 lime

FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke eller dampe scampi og blekksprut. Dette vil ta deg noen få minutter. Deretter legger du dette sammen med agurk, spiss paprika og rødløk i en bolle.

Bland deretter sammen sausen til sukkeret blir oppløst og tilsett den i bollen. Bland ingrediensene godt sammen, og smak evt. til om du ønsker mer sukker eller lime. Helt til slutt har du oppi peanøtter, sprøstekt løk og ønsket mengde hakket koriander.

Var ikke dette enkelt og raskt? Da er det bare å nyte denne herlige salaten. Server den gjerne med ris eller risnudler om du ønsker 🙂

Ta en titt her for flere thai retter 🙂

TIPS:

  • Dersom du ønsker å servere denne sammen med ris eller risnudler, holder den til flere porsjoner
  • Du kan også bruke andre grønnsaker som tomater, selleri eller urter som mynte, thai basillikum.
  • Jeg bruker thai chili fra asiatiske matbutikker sm er små i størrelsen. Større thai chilier fra vanlig dagligvare kan også brukes, men smak gjerne til til dine egne preferanser.

Kom gjerne innom i morgen for en splitter ny kinesisk take-away rett 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*