Thai Kylling Cashew

Jeg bare elsker thai chicken cashew, med denne mørke og sticky sausen som har en perfekt balanse på det syrlige, søte og sterke. Etter at jeg la denne ut på Instagram, har det vært stor etterspørsel av oppskriften, så jeg har virkelig gledet meg til å dele den 🙂

Denne versjonen er annerledes enn kinesisk kylling cashew som har mye mer saus og en rundere smak. Er du glad i ordentlig thai «tangy» smaker, er denne perfekt for deg! Vi ble i allefall helt frelst her hjemme 🙂 En stor pluss er også hvor enkelt man kunne få frem disse gode smakene på kort tid.

ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING
  • 500 g kyllingbryst

  • 50 g maisenna

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Olje til steking

  • GRØNNSAKER
  • 2 fed finhakket hvitløk

  • 2 bunter asiatisk vårløk (eller vanlig)

  • 1/2 gul paprika

  • 1/2 rød paprika

  • 1/2 rødløk

  • 75 g cashew nøtter

  • SAUS
  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss hvit eddik 5%

  • 2 ss brunt sukker

  • 1 ss dark soyasaus

  • 1 ts maisenna

  • 2-3 ts chiliolje

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • 3 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

Start med å kutte opp grønnsaker og blande sammen sausen (les tips). Jeg liker å dele paprika og løk i bite-size biter i trekantet form. Vårløken har deler jeg i ca. 4 cm lange biter.

Varm deretter en del olje som dekker kyllingen på medium høy varme. Deretter kan du dele kyllingen opp i terninger på ca. 3×3 cm. Bland kyllingen først sammen med salt og pepper. Til slutt tilsetter du maisenna til alle bitene blir dekket med mel. Rist litt av melet og legg en og en bit oppi den varme oljen. Stekes i ca. 4-5 min til kyllingen får en jevn og svak gyllenbrun farge.

STEKING:

  1. Varm olje på medium høy varme. Stek hvitløk og cashew nøtter sammen i ca. 2-3 minutter, slik at cashew får en fin farge.
  2. Ha oppi paprika og stekes i ca. 2 min til.
  3. Ha oppi kylling og løk, og bland alt godt sammen. Senk varmen ned til medium og bland sausen godt opp før du tilsetter den.
  4. Bland godt i ca. 2 min slik at sausen trekker seg inn i kyllingen. Ha helt til slutt oppi vårløk og bland godt en siste gang før servering.

Var ikke dette enkelt? 🙂 Serveres varmt sammen med kokt ris. Flere har i det siste spurt hvilke type ris jeg bruker, og den heter Thai Jasmine Rice.

Ta en titt på flere thai retter her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke vanlig sukker.
  • Dark soysaus (du kan også tilsette mindre om du ønsker lysere saus) er fra merket Lee Kum Kee.
  • Jeg bruker chili olje fra Lee Kum Kee, og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Andre merker, chili paste, tørket chili eller fersk chili også brukes.
  • Du kan også bruke en paprika i samme farge.

Husk å sjekke min Instagram om du ønsker video, og send meg gjerne bilde av retten om du tester den 🙂 Ha en riktig fin torsdag videre,
Klem TuTu

12 Comments

  1. Takk for fantastisk beskrivelse av hvordan å lage dette. Denne lagte jeg altså i går og den var så god. Jeg og mannen min satt og snakket om maten lenge etter vi hadde spist. Hvor utrolig godt dette var. Takk at du deler dine kunnskaper. Jeg setter så stor pris på det. Dessuten er så mye av det du deler her, veldig sunt og det er viktig for oss som er blitt litt eldre og helsen begynt å skrante.

    • Herregud så hyggelig, tusen hjertelig takk for så fine ord og tilbakemelding 😀 Dette betyr så mye! Håper dere finner flere fristende oppskrifter hos oss 🙂

  2. Hei 🙂 Har nylig oppdaget siden din og er overbegeistret!! Lettfattelige og gode oppskrifter som er enkle å følge. I tillegg har det jeg har laget smakt nydelig! Tusen, tusen takk 🙂

  3. John Friberg

    Denne var rett og slett awesome. Brukte eplecidereddik og sambal oelek i stedet for 5% og chiliolje. Digg!

  4. Hei. Har nettopp oppdaget nettsiden din, og det er veldig mange fristende retter her :-). Jeg bare lurer på en ting, det er jo endel som frityrstekes. Bruker du samme oljen om igjen flere ganger, i så fall hvor mange ganger og hvor oppbevarer du oljen mellom de gangene du bruker den?

    • Heisann og tusen takk! Vi siler ut oljen når den er avkjølt og brukes igjen dersom den er fortsatt lys og fin i en lufttett krukke. Brukes til steking og videre frityrsteking 🙂 Her må du se an selv. Er oljen grumsete pga. paneringen kaster vi den bare.

  5. Kan jeg bruke norsk eddik?

  6. Hei.
    Prøvd i flere butikker å finne hvit eddik på 5%, men klarer ikke å finne det. Noen tips om hvor de selger den?

    • Heisann 🙂 Jeg bruker thai distilled vinegar på 5% fra asiatiske matbutikker. Gjennomsiktig flakse med hvitt lokk og blå merknad. Har du f.eks. høyere grad er det bare å redusere mengden 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*